Stephex Horse Trucks

De nieuwe MenSport, niet te missen
Louis Vannueten
11/08/2014 22:55
17/03/2023 23:46
2 min
MenSport

De nieuwe MenSport, niet te missen

De nieuwe MenSport komt eraan ...

Drie wereldkampioenschappen mennen zijn er dit jaar. Nederland heeft al een wereldkampioen in huis. In de pers kwam het vluchtig voorbij maar MenSport wilde er toch iets meer aandacht aan geven. Daarom prijkt er een mooie foto van Jacques Poppen op de cover, de nieuwe wereldkampioen paramennen Grade I. En vanaf pagina 42 vindt u een uitgebreid foto- en sfeerverslag met uiteraard een reactie van Poppen.

En verder ...

* Nederland en België zijn op WEG naar het wereldkampioenschap vierspannen tijdens de World Equestrian Games (wereldruiterspelen, red.) in Normandië. In MenSport worden de nominatieve kandidaten voorgesteld waaronder Nederlands en Europees kampioen vierspannen in een uitgebreid interview: Theo Timmerman.

* De één heeft er wat minder last van, de ander wat meer maar iedere paardeneigenaar kent het fenomeen: paarden en pony's zien soms écht tuinkabouters. Michael Geitner ontwikkelde een theorie over de schrikreacties van paarden en een schriktrainingsmethode: dual-aktivierung.

* De loyaliteit tussen meervoudig Nederlands kampioen ponyvierspannen, Aart van de Kamp sr., en wagenbouwer Gerrit-Jan van Boven is groot. MenSport nam met beide families de vernieuwde Techno de Luxe onder de loep.

* In het tweede, tevens laatste deel van het praktijkartikel 'Kringloop rond, paard gezond' wordt het onderhoud en gebruik van het weiland volgens het kringloopprincipe belicht, inclusief enkele voertips.

* Het Europese kampioenschap voor jeugdmenners begint op 24 augustus 2014. MenSport sprak met Pierre Manuel Brasseur die al menigmaal goede resultaten op dat EK behaalde.

* Er zijn geen Olympische Spelen voor menners maar er is wel CHIO Aken, een mondiale krachtmeting voor de vierspannen. MenSport was erbij.

* Het aantal tandemmenners in Nederland neemt de laatste jaren gestaag toe. En daarmee het niveau. Dat blijkt uit de verslaggeving over de KNHS kampioenschappen tandems (paarden én pony's) in Varsseveld.

Tot slot ...

Koetserwaals, aankondigingen van menactiviteiten, de column van Ineke Westers, stand Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee, reacties van lezers, korte verslagen regiowedstrijden (inclusief districtkampioenschappen), verslaggeving over internationale wedstrijden, de reisfeuilleton van Jos Schelles, Belgische actualiteiten, rallynieuws, informatie over producten en de agenda.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap