Stephex Horse Trucks

Belgian Freejump Tour powered by Emerald
Peter Van den Bulck
18/08/2016 08:35
2 min
paardenfotograaf.be

Belgian Freejump Tour powered by Emerald

Belgian Freejump Tour powered by Emerald

“Platform waar fokkers hun jonge springpaarden in de kijker kunnen zetten”

Wie?

De Belgian Freejump Tour powered by Emerald is een organisatie van drie bestaande wedstrijden vrijspringen voor jonge springpaarden. Het zijn de organisatoren van het ‘Championnat open de Wallonie’ (AHECS), ‘Flanders Free Jump’ (BWP Leiestreek) en de ‘National Free Jump Contest’ (Jonge Fokkers Wambeek) die meewerken aan dit criterium.

Waarom?

Deze drie evenementen hebben in het verleden al bewezen dat er kwaliteit aanwezig is op hun wedstrijden. Dat is ook aan tal van handelaars niet ontgaan die er jaarlijks enkele jonge paarden komen kopen. Met deze Belgian Freejump Tour powered by Emerald willen zij nog meer een platform aanbieden voor de fokkers om hun paarden in de kijker te laten springen.

Wanneer?

Het criterium verloopt over de drie manches van deze organisatoren. Op zaterdag 27 augustus is de eerste manche in Ghlin. Twee weken later volgt de tweede manche op zaterdag 10 september in Moorsele. De laatste manche is op vrijdag (Wapenstilstand) 11 november in Ternat.

Hoe deelnemen?

Inschrijven dient steeds via de organisator van de manche te gebeuren. Om opgenomen te worden in het criterium dient men per paard 15 euro registratie te betalen. Het registeren van de paarden kan tot en met de manche van Moorsele. De registratie wordt in orde gebracht op het wedstrijdsecretariaat.

Puntensysteem

Op de drie manches zijn er punten te verdienen. Men is niet verplicht om aan alle manches deel te nemen. Voor het eindklassement zullen alle prestaties tellen, er is geen schrapresultaat.

Prijzenpot

Tijdens deze drie manches heeft elke organisator zijn eigen prijzenpot. De prijzenpot op de drie manches samen is meer dan 30.000 euro waard! Daar bovenop is er voor de eindlaureaten van de Belgian Freejump Tour powered by Emerald nog een prijzenpot ter waarde van 5.000 euro.

Emerald

Voor deze eerste editie kreeg de Belgian Freejump Tour het vertrouwen van de BWP hengst Emerald van ’t Ruytershof (v. Diamant de Semilly) van Euro Horse. Emerald schittert dan ook op de affiche als 2-jarig paard tijdens de BWP hengstenkeuring. Wij wensen Emerald en zijn ruiter Harrie Smolders veel succes toe op de Olympische Spelen in Rio.

Meer informatie is te verkrijgen bij de organisatoren of via het emailadres infobelgianfreejumptour@gmail.com

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap