CSI5*Valence: 4de plaats voor Mathy Jr.
19/08/2017 11:37

In het Franse Valence in onze landgenoot François Mathy Jr. gisterenavond 4de geworden in de hoofdrubriek over een hoogte van 1.55m. Hij deed dit met de 9-jarige Uno de la Roque (Numero Uno). Van de 48 starters wisten er 11 het basisparcours zonder fouten af te leggen, 4 van hen bleven ook in de barrage foutloos. De winst bleef in Frankrijk met Simon Delestre en Chesall Zimequest (Casall), die tijdens de GCT van London ook al eens 2de werden. Zij waren in de barrage 21 hondersten van een seconden sneller dan de Amerikaanse Beezie Madden met Breitling LS (Quintero), die donderdag nog winnaar werden van de 1.50m rubriek. De 3de plaats was voor de Nederlander Michel Hendrix en de KWPN-gefokte Baileys (Indoctro).

In de afsluitende 1.50m rubriek was er een 9de plaats voor Constant Van Paesschen met Bea Van De Helle (Castelino Van De Helle) die in 78.07 seconden aan de finish kwamen en een 11de plaats voor Judy Ann Melchior met Clintrexo Z (Clintissimo Z). De winst was voor de snelle Ier Michael Duffy met Millfield Ultymate (Ulysses M2s), die met zijn tijd van 64.74 seconden bijna 3 seconden sneller was dan de nummer 2, Edward Levy met Rafale d’Hyverniere (Chef Rouge). Het podium werd vervolledigd door de Colombiaan Carlos Lopez met Ulhane De Conde (Corland).