Stephex Horse Trucks

Scoop, Pop Star, Hadewyn winnen vrijspringen
Nathalie De Martin
02/10/2017 20:18
18/03/2023 00:26
2 min
paardenfotograaf.be

Scoop, Pop Star, Hadewyn winnen vrijspringen

Eergisteren werd in het Zilveren Spoor te Moorsele de Flanders Free Jump georganiseerd door BWP Leiestreek afgewerkt.

Bij de tweejarigen mannelijk ging de overwinning overtuigend naar Pop Star v/d Schelpenhoeve, deze Diamant de Semilly-zoon werd gefokt door Samir Brahimi. Tweede werd Pellegrino vd Axelhoeve, een Boyfriend du Seigneur x Cumano, gefokt door Yves Lippens.
De derde plek ging naar Palm Beach vd Molendreef. Deze Kafka vd Heffinck-zoon is een kleinzoon van Hydra O, die al de 1m60 springende Every Way (Upsilon vd Heffinck) en de 1m50 springende Twister (Orlando) en Qadance vd Molendreef (Heartbreaker) gaf.

Plaats vier was opnieuw voor een fokproduct van Yves Lippens. Pertini vd Axelhoeve is een Ogano Sitte uit een Chellano Z-merrie.
De top vijf werd vervolledigd door Postuelo de Givanas, deze Latour-zoon werd gefokt door Nathalie van Hulle.


Voor de tweejarigen vrouwelijk werd er ook een klassement opgemaakt. Hierbij ging de overwinning naar Hadewyn van 't Ravennest (foto), een Comme Il Faut-dochter gefokt door Frederic & Isabel Coens-De Rycker. De tweede plek ging naar Happy van de Gulden, een Casall-dochter gefokt door Etienne Heymans.
De gedeelde derde plek was voor Cavaline van Heiste en Jungle Bee d’Eel. Cavaline is een Cavalo Z-dochter uit de stam van Duke of Carneval en werd gefokt door Patrick Gillis. Jungle Bee is op haar beurt een Gastronom de Hus-dochter en werd gefokt door Lee Vandekerckhove.

De vijfde plek was er voor Pommeline De Elande, deze Lavallino ter Klomp-dochter komt uit de stam van Elodice van het Hellehof en werd gefokt door Andy Rottiers.

Bij de 3-jarige paarden ging Scoop TD Z met de overwinning lopen. Deze Hunter’s Scendro Zoon is van Tommy Dermaut (Stal Vierabelen). Tweede plaats was voor Ombre van 't Zorgvliet, een Emerald x Heartbreaker-zoon uit de stam van Camax L en gefokt door Clarysse van Coppenolle. De derde plaats was er voor Eldorado de Hus-zoon Eclipse de Hus Z, gefokt door het gelijknamige Haras du Hus.

Plaats vier ging naar I am a Star du long Chène Z, een I am Moerhoeve’s Star-dochter uit de fokkerij van Eddy Desmecht. Indigo Sitte vervolledigde de top vijf. Indigo is een Marius Claudius-zoon en de halfbroer van Vatson en Curtis Sitte en werd gefokt door Daniel Boudrenghien.

Er was tevens een prijs voorzien voor het beste West-Vlaams fokproduct, namelijk de prijs van Provincie West-Vlaanderen. Deze ging, naast de overwinning, naar Stal Vierabelen en hun 3-jarige Chloé TD Z, een Cardento-dochter.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap