Stephex Horse Trucks

WC-overwinning afsluiter topjaar Deusser
Peter Van den Bulck / JM
30/12/2013 18:18
2 min
paardenfotograaf.be

WC-overwinning afsluiter topjaar Deusser

Van de 40 starters in de Longines FEI World Cup gingen er slechts vier foutloos over het parcours van pistebouwer Lucien Somers.

De overwinning ging naar de in Mechelen wonende Daniel Deusser met Cornet d’Amour. De Duitse kampioen is aan een topjaar bezig en deze overwinning maakt het natuurlijk helemaal af. Daniel is namelijk de levenspartner van mede organisatrice Caroline Wauters. Hij stuurde Cornet d’Amour, een 10 jarige Westfaalse ruin van Cornet Obolensky x Damiani meesterlijk rond in de basisomloop en ook de barrage liep als een trein. Daniel Deusser (Cornet d’Amour) : “Bij het parcours verkennen dacht ik dat er gezien het deelnemersveld heel wat meer foutlozen zouden zijn. Het stond zwaar maar toch goed te springen. Uiteindelijk kregen we toch een spannende barrage met vier. Ik had in de paddock op het scherm de barrage van Jens Fredericson met Lunatic gezien. Ik denk dat ik het gewonnen heb door in een lijn vijf in plaats van zes galopsprongen te doen.” Jens Fredericsson (Lunatic) :”Vorig jaar was ik derde, dit jaar tweede, ik moet volgend zeker terugkomen om te kunnen winnen. Ik ben naar Mechelen gekomen omdat ik het een super concours vind, ik ga dit jaar niet voor een plaats in de finale van de Wereldbeker. Dit indoorseizoen rijd ik nog een paar concours maar ik focus vooral op het buitenseizoen.”

Pilar Lucrecia Cordon (Nuage Bleu) :”Nuage Bleu sprong fantastisch. Ik heb gewoon een vlotte barrage gereden, sneller kan ik nu nog niet daarvoor moet hij meer ervaring opdoen. Dubbel nul en een derde plaats is momenteel het hoogst haalbare en daar ben ik enorm blij mee.” Jeroen Dubbeldam was met Zenith de vierde starter in barrage. Voor deze combinatie was het de eerste Grand Prix op vijfsterren niveau en toen hij een fout kreeg gaf hij op omdat de drie ruiters voor hem foutloos waren en er dus niet meer inzat dan een vierde plaats. De Nederlander was echter opgetogen over de prestatie van zijn pas negenjarige KWPN’er. Beste Belg was Dirk Demeersman met Bufero van het Panishof die met vier strafpunten op een tiende plaats eindigde.

In beeld

Recent nieuws van deze redactie

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap