Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/03/2014 03:44 - Algemeen

Presentatiedag: Magic Boy en Libelle voorop

Op de Nationale Presentatiedag voor springpaarden in Moerzeke zijn zaterdag 185 paarden de revue gepasseerd. Alle twee- en driejarigen werden zowel op springen als op exterieur beoordeeld. Winst in het "EHS Kampioenschap tweejarige van de dag" ging naar de uitzinnig hard springende hengst Magic Boy vd Oostdijkhoeve (Tonixe, foto) van Marc Baukeland, een zoon van de merrie Dona vd Elshoeve, die vorig winterseizoen in Moerzeke iedere maand de manche van het wintercriterium over 1.20m wist te winnen. Qua springkwaliteiten was verder niemand opgewassen tegen de nummer twee van de Top Ten Final, Mijnheer vd Lentamel, een zoon van de sponsorende hengst Emerald, die ook de uiteindelijk nummer vijf op een totaal van meer dan honderd tweejarigen leverde. Hoogst geplaatste merrie werd Calista Merelsnest Z (Cero) op de derde plaats.

 

Het "Emerald Kampioenschap driejarige van de dag" is 's avonds gewonnen door Libelle vd Heffinck (Cooper vd Heffinck, foto), die al na de kwalificaties voorop lag. In de Top Ten Final haalde de merrie het van de hengst Lancaster vd Heirweg (Triomphe de Riverland) van van Jonas Polfliet. Belgian Youngster Trial-kampioen Liberty vd Doornhaag (Nabab de Rêve) van Jonas Vertenten werd derde, voor Latisha de Regor (Diamant de Semilly) van familie Veldeman, die net als haar halfbroer bij de tweejarigen op vier eindigde.

 

Rebecca vd Boslandhoeve van fokker Jos Van Den Branden, de moeder van Diktator vd Boslandhoeve, werd gehuldigd als "Paho Merrie van het Jaar".

 

Morgen om 8.30u start in Moerzeke een nieuw initiatief van BWP-gewest Sint-Niklaas, de Nationale Presentatiedag Dressuur.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions