Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/11/2014 22:28 - Jumping

Brash verlengt GCT-titel, Devos in toptien

Scott Brash wint voor het tweede jaar de Global Champions Tour met Hello Sanctos, een door Willy Taets gefokte sBs'er. Het werd echter nog razend spannend nadat Brash een tijdsfout had opgelopen. Zijn enige overgebleven concurrent Rolf-Göran Bengtsson (Casall Ask) had wel de barrage gehaald. Hij zou ook makkelijk de zege binnenhalen, maar in het klassement raakte hij niet meer over Brash. De Brit en de Zweed totaliseerden finaal net evenveel punten, maar Brash realiseerde dit seizoen een overwinning meer dan Bengtsson. Deze regel levert Brash bijna 300.000 euro op. Bengtsson ontving eerste 148.500 euro voor proefwinst en dan nog 190.000 euro voor zijn tweede plek in het klassement. Ludger Beerbaum beleefde een baalweek. De leider in het klassement voor aanvang van de finale moest zijn toppaard Chiara aan de kant laten wegens kolieken. Zijn "stand in" Zinedine bleek niet klaar voor deze klus en maakte zeventien strafpunten in de eerste omloop.

 

De drie Belgen haalden allen de tweede manche, maar daarin ging het mis. Gregory Wathelet (Conrad de Hus) kreeg al een fout op de hindernissen één en twee. Voor hem bleef het bij een achttiende plaats. Pieter Devos (Dylano) en Constant Van Paesschen (Citizenguard Toscan de Ste. Hermelle) lieten elk vijf strafpunten over de twee manches noteren, wat hen op tien en elf bracht. Pieter Devos werd vanochtend ook al zevende op 1.50m met Couscous van Orti.

 

Herbekijk hier de tweede ronde van de LGCT- GP:

TAGS   |   PIETER DEVOS   |   ROLF GORAN BENGTSSON   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions