Stephex Horse Trucks

Glenn Geerts klaar voor CAI-W Stuttgart
Louis Vannueten
19/11/2014 21:26
2 min
Louis Vannueten

Glenn Geerts klaar voor CAI-W Stuttgart

2014 is voor Glenn Geerts een historisch jaar, zijn droom om deel te nemen aan de Wereldbeker is werkelijkheid geworden.

Morgen reist team Geerts met het vierspan Lipizzaners af richting Stuttgart voor de eerste manche van het seizoen. Als reserve gaat de 14-jarige Antonio (Fries x Warmbloed) mee.

Glenn Geerts heeft de voorbije weken sterk getraind en kijkt uit naar zijn eerste wereldbekerwedstrijd: "Vorig weekend de laatste training genoten met Koos de Ronde, de paarden zijn er klaar voor. Snelheid is geen probleem voor de Lipizzaners. Het is enorm spannend! Enerzijds omdat het voor mij ook nieuw is. Ik heb al wel vier keer deelgenomen in Mechelen, maar de andere wedstrijden zijn allemaal totaal nieuw voor mij. Anderzijds omdat ik start met een span dat nog niet heel lang bij ons op stal staat. Ik heb hard getraind en het was zowel voor mij als voor de paarden wennen, we moesten elkaar leren kennen, maar het begint te klikken! Het grote verschil met mijn Tuigers is, dat ik deze blindelings ken en vertrouw. Als ik met de Lipizzaners een wedstrijd rijd, kijk ik nog te veel naar de paarden in plaats van vooruit te kijken, wat toch wel moet bij de hoge indoorsnelheden! Wedstrijdritme is heel belangrijk, daarom zijn we zo vaak mogelijk op verplaatsing gaan rijden. In Wierden startten we heel goed, maar in de finale gingen we te snel waardoor sturen moeilijk werd. Tijdens Paard & Koets heb ik enkele clinics gereden met het Lipizzanerspan en dat was heel leerrijk voor mij en voor de paarden. Ook in Nijkerk zijn we de schimmels nog een keer gaan testen. Daar was de eerste manche een beetje flauw, de tweede manche hebben we dan gewonnen, maar in de finale reed ik helaas een fout parcours. 'Eigen schuld, dikke bult!' Maar het span liep strak en snel! Tenslotte zijn we vorige weekend gaan trainen bij Koos de Ronde. Daar kreeg ik nog wat handige tips en ik heb er het span nog eens goed kunnen testen. Nu is het afwachten wat het zal geven als we de grote arena binnen rijden, ik hoop dat we er klaar voor zijn"

Info CAI-W Stuttgart

FEI voorprogramma

Programma German Masters

Website German Masters

Deelnemers Stuttgart: Boyd Exell (AUS), IJsbrand Chardon (NED), Jozsef Dobrovitz (HUN), Christoph Sandmann (GER), Glenn Geerts (BEL)

Wild Cards: Georg von Stein (GER) en Daniël Schneiders (GER)

Vet check: vrijdagmiddag 21 november om 15:00 uur

Eerste wedstrijd: vrijdagavond 21 november om 20:00 uur

Wereldbeker: zaterdagmiddag 22 november om 13:40 uur

Voorzitter jury: Mark Wentein (BEL)

Parcoursbouwer: Dr. Wolfgang Asendorf (GER)

Live via internet te bekijken:

Clip My Horse

FEI TV

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap