Louis Vannueten
31/12/2015 03:11

Na Stuttgart, Madrid en Geneve voegt Boyd Exell ook Mechelen toe aan zijn lijst met winnende Wereldbekerwedstrijden waaraan hij dit seizoen als gekwalificeerde menner deelnam.

In een tot de nok gevulde Nekkerhal werd de Wereldbeker voor vierspannen, als afsluiter van vijf dagen topsport, een adembenemende thriller.

Georg von Stein was de tweede starter van de avond en kwalificeerde zich, na een foutloos parcours, met een tijd van 129,50 seconden voor de winnende ronde. Ook Boyd Exell bleef zonder fouten en ging met een tijd van 125,10 seconden moeiteloos door naar de finale. Koos de Ronde ging flitsend door de hindernissen maar tikte in de laatste poort een bal van kegel 13, zijn tijd van 123,87 seconden was echter geen probleem voor kwalificatie voor de finale die over een verkort parcours verliep.

In de winnende ronde tikte Georg von Stein tikte één bal af, Koos de Ronde bleef foutloos en werd tweede. Boyd Exell toonde zijn mentalent, ging razendsnel door het parcours en tikte net als Koos ook kegel 13 aan maar dit vormde geen gevaar voor zijn eerste plaats.

Glenn Geerts liet 25 extra punten voor afgereden elementen noteren en zag hierdoor zijn kans op een kwalificatie voor de winnende ronde aan hem voorbij gaan. Edouard Simonet was met een tijd van 127,57 seconden wel goed op weg naar een topdrie plaats maar een pechbal strooide roet in het eten. Simonet werd knap vierde in zijn eerste deelname aan een wereldbekerwedstrijd.