Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/12/2016 16:37 - Mennen

Pas op voor Belgisch Vierspanteam

Een aantal landen is erop gebrand om het Nederlandse gouden vierspanteam, dat al vele jaren ongeslagen is tijdens grote kampioenschappen, tijdens het komend WK Vierspannen van de troon te stoten. Bijvoorbeeld uit België kunnen we zeker tegenstand verwachten op de Prinsenhoeve. Het buurland komt namelijk met een jong maar uiterst talentvol team dat bestaat uit de 27-jarige Glenn Geerts, de 26-jarige Edouard Simonet en de 21-jarige Dries Degrieck naar Breda. Het drietal eindigde onlangs in Aken als derde in de landenwedstrijd en is in bloedvorm.

 

Glenn Geerts, de oudste van het team komt al de nodige jaren in Breda, eerst met een pony vierspan en sinds een jaar of vier met een paardenvierspan. "Wij hebben allemaal eerder in Breda gereden," zegt Geerts. "Het is een fijn evenement met veel ruimte en goede hindernissen en een organisatie met ervaring, die weet wat wij als vierspanrijders nodig hebben."

 

Het vierspan vossen van Geerts, waarvan het achterspan pas sinds afgelopen winter bij hem in training is, begint de laatste weken goed samen te werken. Komend weekend gaat Geerts in Lähden de puntjes op de i zetten. "Dat is de laatste test of we de voorbereidingen goed voor elkaar hebben. Juist de wedstrijd ervaring helpt om het span in vorm te krijgen. Je kunt toch nergens beter trainen dan tijdens een wedstrijd?"

 

Geerts is enthousiast over het Belgische team en gelooft er zeker in dat er goede medaille kansen zijn. Van Nederland, Duitsland en Hongarije verwacht hij zeker stevige concurrentie maar ook de Fransen en de Zwitsers onderschat hij niet. 

 

België won precies 20 jaar geleden in eigen land voor het laatst de landenwedstrijd.

 

Bron: outdoorbrabant.nl

TAGS   |   BREDA WK H4 2016   |   DRIES DEGRIECK   |   EDOUARD SIMONET   |   GLENN GEERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions