Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/05/2017 10:54 - Algemeen

Vedet vd Vondelhoeve terug in België

De top ponyhengst Vedet Van De Vondelhoeve is terug in België. Hij staat op stal bij Stal Prinseveld uit Maldegem en zal naast zijn functie als dekhengst ook als leermeester dienen om de kinderen van Annemie Campe en Peter De Schrijver op te leren. 

Zijn grootste successen behaalde deze 14-jarige goedgekeurde BRp'er met Kobe Hendrix. Hij sprong internationaal Kleine Tour, behaalde overwinningen in de Masters in Herenthout, werd nationaal kampioen BRp in Heverlee in 2010 en winnaar van de BRp-finale op Jumping Mechelen in 2011.

Vedet is een donkerbruine zoon van Vivaldi uit een dochter van Navarino. Hij is niet alleen een uiterst mooie verschijning. Hij beweegt ook bijzonder goed. Naast zijn opvallende werklust heeft Vedet op de koop toe nog een gouden karakter. Stal Prinseveld hoopt hiermee de Belgische ponyfokkerij opnieuw extra leven in te blazen.

De moederlijn van Vedet is niet van de minste. Zijn moeder, Navarina, is een dochter van Navarino en heeft naast Vedet nog drie goedgekeurde zonen waaronder Viscount (v. VIP), Vincent (v. Van Gogh) en Rodrigo (v. Oosteinds Ricky). Rodrigo liep internationaal dressuur met Sameda Straub, terwijl Vincent naast zwaar dressuur ook 1m10 sprong. 

Ook andere nakomelingen van Navarina deden het goed in de sport met o.a. Jacobspeel’s Rina (v. Jacobspeel’s Rocky), die 1m20- 1m30 sprong met Pia Stieborsky, en Kleiner Pilot (v. Top Karetino), die 1m10 sprong. Verder komen uit de halfzus van Navarina nog Tiffany (v. Top Nonstop), die 1m20-1m30 sprong met Charlotte Höing, en de gekeurde hengst Vincenzo, die op vijfjarige leeftijd 1m10 springt.

Ook Vedets nakomelingen doen het uitstekend met onder andere Lodestar van’t Rechteind die 1m20 loop en de nationaal kampioen D-midden van deze winter, Medina Van De Bochten. Ook BRp gekeurde zoon Lars Van De Groenheuvel is een bekende nakomeling van Vedet. Ondertussen loopt ook Vedet zijn kleinzoon, Pjotr vd Groenheuvel op zesjarige leeftijd succesvol D-midden.

Vedet Van De Vondelhoeve zal o.a. te zien zijn op de BRp-selectiewedstrijd van West- en Oost-Vlaanderen, die 1 juli 2017 plaatsvindt op de terreinen van Stal Prinseveld NV, Kraailokerkweg 11a, 9990 Maldegem.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions