Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/10/2017 20:04 - Jumping

CSI2* Lier: Winst voor Spits en Verlooy!

De 3de dag van de jumping in Lier was een goed gevulde dag voor de ruiters en amazones van de CSI2*. Naast de kleine grote prijs stond er ook nog een 1.30m, een 1.35m en een 1.40m rubriek op het programma.

 

In de prijs Stephex Horseboxes, de kleine grote prijs over een hoogte van 1.45m – 1.50m, kwamen 61 deelnemers aan de start. 15 van hen wisten alle balken in de lepels te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. In die barrage was het de Brit Matthew Sampson die aan het langste eind trok. Hij finishte met de 8-jarige Ebolensky in 36.27 seconden en was zo 40 honderdsten van een seconde sneller dan de Braziliaan Cassio Rivetti met de SBS-gekeurde hengst Dayton Sitte (Ogano Sitte), die vrijdag ook al 5de werden. Ook onze landgenoot Patrik Spits kan nu al terugblikken op een goed concours. Na een 4de plaats in de 1.45m rubriek van vrijdagavond was er nu een 3de plaats voor Spits en zijn Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite). Hij was aan de finish gekomen in 36.72 seconden. De Nederlandse Anouk de Ruijter werd 4de met KWPN-gefokte Ekimov (Ustinov) na een chronotijd van 38.07 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Zweedse Jonna Ekberg met haar Jasmien Van Den Bisschop (Larino).

 

Ook in de 1.40m rubriek die hieraan vooraf ging zagen we weer een deel dezelfde namen terugkeren. Winst was er hier voor Patrik Spits met de 14-jarige Dolce Vita Dwerse Hagen (Darco). Hij kwam in deze barema A rechtstreeks op tijd door de finish in 60.48 seconden en wist zo de snelle Braziliaan Caio Carvalho Filho achter zich te houden. Die moest na zijn overwinning van vrijdag genoegen met een 2de plaats met zijn Jack Russel DB (Toulon). Hij finishte in 60.91 seconden en was zo amper 5 honderdsten van een seconde sneller dan de Jonna Ekberg en haar Stella Levista (Satisfaction). Onze landgenoot Bart Clarys kwam met Best Mix Cigane Z (Contact Van De Heffinck) aan de meet in 61.82 seconden en werd zo 4de, de Franse amazone Charlotte Spaas Levallois en Geronimo Van Berkenbroeck (Takashi Van Berkenbroeck) werden 5de.

 

De 1.35m rubriek die rond de middag gesprongen werd op de Flandria Arena werd dan weer volledig gedomineerd door stal Eurohorse. Zo ging de winst naar Jos Verlooy met de 13-jarige Caddie R (Come Back II). Verlooy, die woensdag met dit paard ook al 2de werd, kruiste in de barrage de finish in 41.89 seconden en was zo bijna 2 seconden sneller dan de Nederlandse amazone Anouk de Ruijter met de 9-jarige Dunoville V (Numero Uno). De 3de plaats was dan opnieuw voor Jos Verlooy, dit keer met 11-jarige Gaston Van ’t Steentje (Action Breaker). Hij kwam aan de meet in 45.02 seconden en was zo net wat sneller dan stalruiter Dimme D’Haese. Die reed Bejing LS La Silla (Quintero) naar een chronotijd van 45.94 seconden en bezette dus de 4de plaats. De 5de plaats tenslotte was voor de Braziliaanse Carolina Drummond en de BWP-gefokte Joules Van De Hooghoeve (Thunder Van De Zuuthoeve).

 

De laatste proef op de Flandria Arena was gisteren namiddag de 1.30m rubriek van de CSI2*. Van de 24 starters wisten er zich 7 te kwalificeren voor de barrage. Hierin was het de jonge Ier Harry Allen die als snelste door de finish kwam. Hij klokte met zijn EH Quick Nina (Quidam’s Rubin) af op 42.11 seconden en voegt zo een overwinning toe aan zijn palmares. De Colombiaan Dayro Arroyave werd 2de met de 11-jarige HH Bonjovina (Harley VDL) na een chronotijd van 43.36 seconden. De 3de plaats was voor de Britse Chloe Winchester met haar Belle Fleur 38 (Berlin). Zij kreeg in de barrage een springfout en finishte in 43.73 seconden. De Nederlandse Ellis Pex met Capone (Casado) en de Fransman Raphaël Peninque Guilbert met Replay (Fandzi De St Paul) vervolledigden de top 5. 

 

TAGS   |   ANOUK DE RUIJTER   |   BART CLARYS   |   CAIO CARVALHO   |   CASSIO RIVETTI   |   CHARLOTTE SPAAS-LEVALLOIS   |   DIMME D'HAESE   |   ELLIS PEX   |   HARRY ALLEN   |   JONNA EKBERG   |   JOS VERLOOY   |   MATTHEW SAMPSON   |   PATRIK SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions