Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/09/2017 22:52 - Jumping

Van Den Branden nieuwe kampioen LRV pony’s

De beste ponyruiters van heel Vlaanderen verzamelden gisteren in het Vlaams-Brabante Kester voor het nationaal ponytornooi van de Landelijke rijverenigingen. Veel zon en een prima organisatie zorgden ervoor dat dit nationaal ponytornooi meer dan 100% geslaagd was.

 

Springen

 

In de hoogste springklasse, de klasse D-midden, wisten zich 8 combinaties te plaatsen voor te barrage. In die barrage was het enkel Elise Van Den Branden (Foto) van LRV Sinaai die met haar Bonheur (Polsburry Pajero) foutloos kon blijven en zo de nationale titel op haal palmares kon schrijven. Het zilver was voor Emma Van Doorslaer van LRV Pulderbos met Ottawa Van Het Verbrandgoed (Cadet), het brons voor Nicolas Van De Pol van LRV Poppel met Orchid’s Diva (Kanshebber). Lize Fockaert van LRV Itegem reed naar de vierde plaats met New Princess van het Rozendaelhof, Dries Vanthienen van LRV Vissenaken-Glabbeek pakte plaats vijf met Orchid’s Goliath.

 

In de stijspringwedstrijd was het goud en het nationale erelint voor Thijs Bernaerts van LRV Hechtel met zijn Ilias van de Vondelhoeve  Calipso van de Vondelhoeve). Ook het zilver ging naar Limburg met  Aaron Tijskens van LRV Bocholt. Dries Vanthienen van LRV Vissenaken-Glabbeek vervolledigde het podium.

 

In de klasse C-midden wisten zich dan weer 6 combinaties te plaatsen voor de barrage. Vic De Plecker van LRV Merchtem slaagde er zelfs twee keer in een foutloze barragerit neer te zetten met respectievelijk Donita van den Ham en Limoges ter Dolen. Maar het was uiteindelijk Lotje Van Hees van LRV Pulderbos die met haar Fokkerhutte Belle (Kantje’s Ronaldo) aan het langste eind trok, ze finishte foutloos in een nog snellere tijd en ging zo met de nationale titel naar huis.

 

Wat Vic De Plecker in de barema-A net niet lukte, lukte hem wel in het stijlrijden. Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve) reed hij naar het goud, met Donita van den Ham nam hij het zilver voor zijn rekening. Met de bronzen medaille voor Lente Dierickx van LRV Opwijk met haar Ilona van de Bochten, kleurde het podium volledig Brabants.

 

In de klasse B-Licht gingen exact 20 combinaties naar de tweede fase. Dries Vranken van LRV Vlijtingen, was de allersnelste met Spirit voor de provinciale kampioen van LRV Antwerpen, Caroline Van Rossum met Oilily van het Rozendaelhof (Goldfinger). Lien De Dycker van LRV Vissenaken-Glabbeek sprong naar brons met haar Ten Ankers Freeanca (Vivienne’s Vision of Freedom), voor Evelyne Franken van LRV Wuustwezel en Vicky Wijnen van LRV Oud-Turnhout.

 

Lien De Dycker reed met haar Ten Ankers Freeanca naar een nationale titel in het stijlrijden. Catherine Spits van LRV Koningshooikt en Fair Faith (Casperhof’s Eddy) sprongen met stijl naar zilver. Caroline Van Rossum en Oilily van het Rozendaelhof pakten brons in deze kampioenschapsreeks.

 

Dressuur

 

In de reeks D-Licht 2, de hoogste reeks van de individuele dressuur, was de nationale titel voor LRV Broechem met Bo Van Gansen en Anjershof Nikki (Anjershof Rocky). Julie Vangeloven van LRV Ophoven en Schermeer Hof’s Tarzan (Wengelo’s Ricardo) reden naar een knappe tweede plaats, voor Marli Cooremans van LRV Oud-Turnhout met Hoppenhof’s Sjors (Hoppenhof’s Schardon). Luna Dervaux van LRV Maarkedal pakte een vierde plaats, voor Joke Vanhove van LRV Sinaai.

 

Groepsdressuur

 

In de groepsdressuur was het Antwerpen boven: Drie Antwerpse ponyclubs kampten over om de nationale titel in de groepsdressuur klasse Midden. Uiteindelijk was het LRV Oud-Turnhout die met de eer ging lopen na 2 knappe proeven. Zilver was voor LRV Herenthout, brons voor LRV Broechem.

 

In de klasse licht was het goud voor LRV Gierle, LRV Izegem pakte Zilver en LRV Bekkevoort Brons. 

 

alle foto's op: http://www.galop.be/public/photoshoot/2017/2017-09-natpon/ 

Foto's :
TAGS   |   ELISE VAN DEN BRANDEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions