Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/11/2017 22:09 - Jumping

CSIYH1* Vilamoura: Daem net niet op podium

Ook in het Portugese Vilamoura stonden vandaag weer de rubrieken voor jonge paarden op het programma. In de rubriek voor de 7-jarige paarden wisten zich 7 combinaties te plaatsen voor de barrage. Daarin ging de winst naar  Frankrijk met Guillaume Foutrier en de SF-gefokte Azur de Lannay (Diamant de Semilly ). Hij kruiste de finish in 37.60 seconden en was zo bijna 2 seconden sneller dan de Zweed Alexander Zetterman. Die haalde met zijn Zweeds gefokte Lucky Lisa (Heartbeat) de meet in 39.41 seconden. De 3de plaats was voor de Braziliaan Felipe Ramos Guinato. Hij reed zijn Cornet Star (Cornet’s Stern – F: Gestuet Lewitz) naar een chronotijd van 40.95 seconden. Na zijn 6de plaats van gisteren was er vandaag een 4de plaats voor Viktor Daem en zijn For President (Numero Uno – F: Dekker). Daem finishte in 37.95 seconden, maar kreeg onderweg helaas af te rekenen met een springfout. De Brit Lance Whitehouse, die gisteren de openingsrubriek won, werd dan weer 5de met zijn Bazento (Argento – F: Sarah Lynch). Hij kreeg ook een springfout in de barrage en bereikte de eindmeet in 40.93 seconden.

 

Bij de 6-jarige paarden plaatsten zich 10 combinaties voor de barrage, waaronder onze landgenote Celine Schoonbroodt-De Azevedo met maar liefst 3 paarden! In die barrage moest Schoonbroodt-De Azevedo echter genoegen nemen met de 6de, 7de en 8ste plaats. Met Granada (Casall ASK – F: Stoeterij het Maalwater), waar ze gisteren al 6de mee werd, noteerde ze een springfout in een tijd van 40.57 seconden en werd ze 8ste. Met haar paarden Beautiful de la Roque (Diamant de Semilly) en Laurens – S (Spartacus – F: Sylvain De Wreede) wist ze het wel foutloos te houden, maar haar tijden van 40.67 seconden en 42.72 seconden waren niet snel genoeg voor een plaats in de top 5. De winst ging naar de Duitser David Will. Hij reed zijn Oldenburger Charly 1595 (Cayado 3 – F: Wolfgang Trede) naar een chronotijd van 38.11 seconden en was zo 17 honderdsten van een seconde sneller dan de nummer 2 in de stand. Die eer was net als gisteren weggelegd voor de Fransman Guillaume Foutrier en de SBS-gefokte Fayerbal du Ronchy (Baloubet du Rouet). De 3de plaats was voor de Nederlandse amazone Sanne Thijssen en Dior P Z (Diarado – F: G.W.M. Peelen). Ze zette de klok stil op 39.13 seconden en wist zo de Britste Emma Stoker achter zich te houden. Die was met haar Oldenburger merrie Cool Cash (Cadensky – F: Dirk Ahlmann) aan de meet gekomen in 40.10 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Duitser Maximilian Lill en Carreras (Caleandro – F: P.J.J. Van Den Hurk). 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions