Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/12/2017 15:51 - Jumping

De hengst Clinton is niet meer…

“RIP CLINTON - De Koning is niet meer.” Met deze titel meldt Team Nijhof op hun facebookpagina het overlijden van de schimmelhengst Clinton (Corrado I). Hij overleed vanmorgen op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van ouderdom.

 

 

Clinton maakte carrière onder het zadel van onze landgenoot Dirk Demeersman. Zo werd het duo onder andere 4de tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004 en werden ze ook 2de in de prestigieuze Grote Prijs van Aken in 2005.

 

 

Ook stond Clinton jarenlang in de top tien van de Worldbreeding Ranking. Zo zijn er meer dan 1300 nakomelingen wereldwijd geregistreerd en sprongen, of springen nog steeds, er bijna 80 van hen op 1.60m niveau. Enkele bekende nakomelingen zijn de hengsten Cornet Obolensky, Eldorado van de Zeshoek en Zacharov. Hij wordt wereldwijd geroemd om zijn kwaliteiten, mede ook in combinatie met zijn overbuurman Heartbreaker. Vooral in België, Frankrijk en Duitsland was Clinton mateloos populair en zeer geliefd. Hij was goedgekeurd voor KWPN, Hannover, Holsteiner, Oldenburger, Selle Français, BWP, en Zangersheide.

 

TAGS   |   CLINTON   |   DIRK DEMEERSMAN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions