Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/05/2017 18:18 - Jumping

Indrukwekkende Simon Delestre wint WB Lyon!

De Fransman Simon Delestre heeft daarnet op indrukwekkende wijze de Wereldbeker van Lyon op zijn naam geschreven! 40 combinaties verschenen er aan de start van deze 4de manche van het wereldbekercircuit, 11 van hen wisten het basisparcours zonder fouten af te leggen en zich te plaatsen voor de barrage. En het moet gezegd, het werd een barrage om vingers en duimen bij af te likken… De Brit Michael Whitaker, die als 2de aan de start kwam, zette de toon met zijn Calisto Blue (Chacco Blue). Hij bleef foutloos en finishte in 40.01 seconden! De concurrentie wist meteen wat hen te doen stond. De tijd van Whitaker lag echter meteen aan diggelen… De Ier Mark McAuley en zijn Miebello (Flyinge Quite Easy), die vrijdagavond ook al de Longines Grand Prix wonnen, klokten af in 40.00 seconden en doken zo 1 honderdste van een seconde onder de tijd van Whitaker. Ook de Italiaan Piergiorgio Bucci hield het in de barrage foutloos maar hij koos met zijn 9-jarige Driandria (Carthino Z) echter voor zekerheid en bereikte de eindmeet in 45.20 seconden. Vervolgens was het de beurt aan onze landgenoot Pieter Devos. Hij reed met zijn 9-jarige Claire Z (Clearway) als eerste combinatie de binnenbocht naar de dubbelsprong wat hem een chronotijd van 39.28 seconden opleverde.
Lang kon Devos echter niet genieten van zijn leiderspositie: de Zwitser Steve Guerdat koos met zijn 11-jarige Bianca (Balou du Rouet) voor dezelfde weg als Devos, maar was met zijn tijd van 39.05 seconden nog net iets sneller. Het publiek begon nu echt mee te leven aangezien er nog 3 Franse combinaties moesten komen. De eerste was Julien Epaillard met zijn BWP-gefokte Instit de Jucaso (Cooper Van De Heffinck). Epaillard, die gisteren ook al een 1.50m rubriek won, reed een heel snelle barrage en klokte af in 38.78 seconden! Een springfout op de voorlaatste hindernis zorgde er echter voor dat hij uiteindelijk tevreden moest zijn met een 9de plaats. Vervolgens was het de beurt aan de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met zijn G&C Arrayan (Baloubet du Rouet). Moya startte heel snel en wist de klok zowaar stil te zetten op 38.12 seconden maar door de binnenbocht naar de dubbelsprong te kort te draaien brak Arrayan af of de insprong waardoor hij zich met een 8ste plaats tevreden moest stellen. Wie dacht dat het nu echt niet sneller meer ging kwam bedrogen uit… De Fransman Simon Delestre, die als volgende in de ring kwam met zijn Hermes Ryan (Hugo Germeray), reed een heel sterkte barrage en klokte af in een indrukwekkende 37.72 seconden! Roger Yves Bost, de laatste Fransman in de barrage, deed vervolgens een goede poging met zijn Sydney Une Prince (Baloubet du Rouet), maar kreeg helaas 2 springfouten te verwerken. Delestre op kop met nog 1 combinatie te gaan: Henrik von Eckermann met zijn Mary Lou (Montendro). Von Eckermann koos voor de buitenbocht naar de dubbelsprong en finishte uiteindelijk in 38.35 seconden waardoor hij 63 honderdsten van een seconde tekort kwam om Delestre van de troon te stoten.

TAGS   |   HENRIK VON ECKERMANN   |   MARK MCAULEY   |   PIETER DEVOS   |   SIMON DELESTRE   |   STEVE GUERDAT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions