Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/12/2017 19:00 - Jumping

CSI3* Opglabbeek: Gilles Thomas wordt 2de

In de CSI3* van Opglabbeek stonden er vandaag naast de Grand Prix ook nog 2 andere rubrieken op het programma. In de 1.45m rubriek met barrage die aan de Grand Prix voorafging verschenen er 73 combinaties aan de start, 16 van hen wisten alle balken in de lepels te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin kregen we een mooie prestatie van de jonge Gilles Thomas. Hij reed een sterke barrage en loodste de AES-gefokte hengst Uncas S (Udarco Van Overis Z) naar een chronotijd van 38.16 seconden. Helaas moest hij de overwinning laten aan de Zwitser Romain Duguet met de SF-gefokte Twentytwo des Biches (Mylord Carthago). Duguet wist de klok stil te zetten op 37.91 seconden en verwees Thomas zo naar de 2de plaats. De 3de plaats ging naar Stephex-amazone Petronella Andersson. Ze kruiste met de KWPN-gefokte Eclatant (Berlin) de meet in 38.41 seconden. De 4de plaats ging naar Duitsland met Jörg Naeve en de 8-jarige Benur du Romet (Balou du Rouet). Hij klokte af in 38.62 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan Charles Luyckx die met Elina (Carambole) de top 5 vervolledigde. Voor ons land was er nog een 6de plaats voor Gilles Dunon met Valentino du Val du Geer (Kashmir Van Schuttershof), een 8ste plaats voor Karel Cox met Jaguar (Chopin van het Moleneind), een 11de plaats voor Koen Vereecke met Diadarco Van Everdael Z (Diamant de Semilly), een 16de plaats voor Wouter Devos met Emporio Van ’T Holeinde (Fetiche du Pas) en een 17de plaats voor Damien Haelterman met Imandra de Laubry (Lord Z).

 

1.40m

 

Ook in de 1.40m rubriek die net voor de middag plaatsvond greep een van onze landgenoten net naast de overwinning. Koen Vereecke zet met de 9-jarige Chevignon (Lord Z) de klok stil op 56.45 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort voor de overwinning. Die moest hij laten aan de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf met de SF-gefokte Salta de Cartigny (Zandor Z). Bettendorf kwam aan de meet in 55.07 seconden. De Brit Robert Whitaker legde dan weer beslag op de 3de plaats. Hij reed de 9-jarige Contendro Star (Contendro I) naar een chronotijd van 56.96 seconden en was zo 12 honderdsten van een seconde sneller dan onze landgenoot Wouter Devos die 4de werd. Devos kon rekenen op zijn 8-jarige Just Me D (Cicero Z) met wie hij gisteren nog een 1.45m rubriek wist te winnen. De top 5 werd vervolledigd door Frédéric Vernaet met zijn Gin Duidam (Quidam de Revel) na een finishtijd van 57.98 seconden. Dries Dekkers werd nog 7de met Hippos van de Rostal (d’Ukase), Yves Awouters 12de met Carisma Von Hary Z (Clinton II).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions