Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/11/2017 15:14 - Jumping

Eerste online veiling gereden springpaarden

Nadat de online veilingen van embryo’s, veulens en drachtige merries al een groot succes blijkt, is er nu ook voor het eerst een online veiling van gereden paarden voor het grote publiek. 

Eerder deze zomer breidde ET-Auction zijn embryo-collectie al uit met jonge paarden, een trend die ook Zangersheide volgt. Daarnaast zette ook Foal Auction 111 en Auction Twinkeling dit jaar met succes hun eerste stappen naar het online veilen: het was enkel een kwestie van tijd voor er ook rijpaarden geveild zouden worden… Een tijdperk dat nu is aangekomen dankzij Stoeterij Duyselshof: zij zullen voor het eerst voor een groot publiek bewezen rijpaarden veilen!
 
“Ik kocht een merrie voor de grote sport die bij de derde keer springen haar been blesseerde. Omdat ze zo duur was, besloot ik haar maar voor de fokkerij te gebruiken en voor ik het wist fokte ik jaarlijks tientallen veulens uit topmerries zoals Think Twice (Corrado I) en Spiga (Carthago).” vertelt Wim van der Leegte. “Echter produceren we meer springpaarden dan Leopold van Asten, Maikel van der Vleuten, Lisa Nooren en collega’s kunnen rijden. Ik wou ze eerst op de gewone, traditionele manier verkopen. Alvorens dat we een handelaar langs lieten komen, taxeerden we onze paarden zelf. Al snel bleek dat de handelaar maar de helft bood voor onze paarden, terwijl wij er al een heel reële prijs op hadden geplakt…”

“Toch wil ik de handelaren geen verwijten maken,” nuanceert Wim. “Als hij zijn eigen paard aan zijn eigen klant verkoopt, dan kan hij daar meer aan verdienen! Dat is zakelijk perfect te begrijpen, maar dat helpt mij niet vooruit. Dus besloot ik om het heft maar in eigen hand te nemen. Via internet heeft iedereen een gelijke kans om te bieden, ook de gewone man. Bijna alle paarden uit de collectie starten al op 5.000 euro!”
 
Betekent dat dan ook dat men voor 5.000 euro een zeer goed gefokt en opgeleid paard met ervaring kan kopen? “We zullen met vertrouwen de markt z’n werk laten doen,” vertelt Wim verder. “Van enkele van de paarden verwacht ik wel dat we ze nog in de hoge sport zullen zien, dus die zijn uiteraard duurder. Een deel andere paarden presteren prima in het 1m30 en 1m40 en kunnen dankzij deze veiling door iedereen aangeschaft worden. Mensen die twijfelen of hun budget wel voldoende is, kunnen altijd bij stalmanager Wiebe van der Kleij terecht.” “We willen graag open staan voor iedereen en willen open en netjes communiceren en adviseren,” vult Wiebe aan. “Zo kunnen wij aan een breed publiek goed gefokte, gezonde en goed opgeleide springpaarden verkopen.” 

In de collectie zitten alle soorten paarden: van een 3-jarige uitzonderlijk gefokte merrie tot de 12-jarige Aristo Z, die met Makel van der Vleuten 1m45 sprong, en alles daartussen in.
 
Wie meer info wilt kan de site bekijken op www.duyselshof.auction of naar Wiebe van der Kleij bellen (+31 (0)6 53 24 60 23).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions