Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/11/2017 07:30 - Fokkerij

National Free Jump Contest Wambeek

Afgelopen zaterdag vond bij Sportstal Vanderhasselt in Wambeek de 6de editie van de National Free Jump Contest plaats: een wedstrijd vrijspringen voor 2- en 3-jarige paarden die tevens geldt als selectie voor de wedstrijd vrijspringen tijdens de Kerstjumping van Mechelen.

Maar liefst 166 twee- en driejarige paarden en 7 pony’s werden door hun fokkers/eigenaars voorgesteld en door 2 verschillende jury’s beoordeeld op galop, ruggebruik, afdruk, vermogen en techniek.

 

Vrouwelijke 2-jarige paarden

 

De grootste reeks, met 66 deelnemers, waren de vrouwelijke 2-jarige paarden. Hier ging de overwinning naar de BWP-gefokte Poppemieke Jw Van De Moerhoeve. Poppemieke werd gefokt door Jan Wuytack & De Moerhoeve BVBA en is een dochter van de hengst Vigo D’Arsouilles uit de merrie Madameke (Diamant de Semilly). Madameke is op haar beurt een halfzus van Ibabco (Nabab de Reve) die momenteel 1.50m rubrieken springt onder het zadel van de Mexicaanse ruiter Santiago Lambre. Poppemieke kreeg van de jury 76 punten. De 2de plaats was voor Pourquoi Pas Van ’T Meulenhof die werd voorgesteld door Jimmy Vermeulen en Joris de Brabander. Pourquoi Pas is een nakomeling van de hengst Gemini en kreeg van de jury 74.5 punten. De 3de plaats met 73 punten was voor Peurdy DC, een dochter van Denzel Van Het Meulenhof uit de merrie Big Girl Z (Bamako de Muze). Deze Big Girl Z is een kleindochter van de merrie Candy (Nabab de Reve) die we kennen van onder het zadel van Pieter Devos. De 4de plaats was ex aequo voor Happy Van De Gulden en voor Pimpernel Van De Molendreef. Happy Van De Gulden werd voorgesteld door de Familie Heymans – De Kempeneer en is een dochter van Casall ASK. Pimpernel Van De Molendreef, die werd voorgesteld door Stal de Molendreef, is dan weer een nakomeling van Dieu Merci van T&L en is een halfzus van de 1.60m springende Gigolo Van De Molendreef (Clearway). Ze kregen beiden 72.5 punten van de jury.

 

Mannelijke 2-jarige paarden

 

Bij de mannelijke 2-jarige paarden zagen we maar liefst 3 nakomelingen van Boyfriend Du Seigneur in de top 5. De overwinning was voor de SBS-gefokte Jacquart Du Seigneur (Boyfriend Du Seigneur - F: Marc Vanlangendock). Hij werd gefokt uit de merrie Cibelle Du Seigneur (Ogano Sitte) en kreeg van de jury 76.5 punten. Ook de 2de plaats was voor een nakomeling van Boyfriend Du Seigneur, de ook al SBS-gefokte Jones Du Chapitre. Hij kreeg van de jury 75 punten. Het brons was ex aequo voor de KWPN-gefokte Kingsize STR (Numero Uno) en de SBS-gefokte Joker Du Seigneur (Don’T Touch Tiji Hero). Beiden verlieten de ring met een score van 73.5 punten. De 5de plaats tenslotte was voor Just Boy Du Seigneur (Boyfriend Du Seigneur - F: Marc Vanlangendock). Hij kreeg een score van 72.5 punten.

 

3-jarige paarden

 

Bij de 3-jarige paarden kwamen zowel de vrouwelijke als de mannelijke paarden in eenzelfde reeks terecht en hier was de volledige top 5 voor het BWP-stamboek. De overwinning was met 80 punten voor Oh My Star Van Strijtem, een zoon van I Am Moerhoeve’s Star uit de merrie Fearless van den Doorndonk (Vancouver d’Auvray). Deze Oh My Star werd gefokt door Marc & Kristof De Pauw en won in september ook al de Emerald Freejump Contest in het Azelhof in Lier. De 2de plaats was voor Ollie Be Good (F: Martine Rolin), een zoon van Balou Du Rouet uit de merrie Chana Z (Chhippendale Z). Hij kreeg van de jury 77.5 punten. Met 73.5 punten was de 3de plaats voor Oriana Van Klapscheut. Oriana is een dochter van Diamant de Semilly en komt uit de merrie Kiliana Van Klapscheut (Landor S). Ze werd gefokt door BVBA Mivaro uit Schepdaal. De 4de plaats ging dan weer naar One Way van de Molendreef (F: Stal van de Molendreef), een dochter van Kafka Van De Heffinck uit de merrie Keep Away Van De Molendreef (Contact Van De Heffinck). Ze behaalde een score van 72.5 punten. Ze moest deze plaats echter delen met Oscar Van De Kampanje, die gefokt werd door Hans Sarens uit Steenhuffel. Oscar is een zoon van Toulon uit de merrie Havana van de Dwerse Hagen (Darco).

 

Pony’s

 

Om 08.00u ’s morgens waren het de pony’s die er als eerste aan mochten beginnen. Hier ging de overwinning overtuigend naar Jingaro De La Naiade, een nakomeling van Ultra Top De La Haie. Hij werd voorgesteld door Cityhorse BVBA en kreeg van de jury een score van 78.75 punten. De 2de was voor de Houston-nakomeling Ice Cube Duyversputten, die werd voorgesteld door Lieve Blindemans en Stal Spits. De schimmelhengst kreeg van de jury 68.75 punten. De 3de plaats was opnieuw voor een fokproduct van Lieve Blindemans, de bruine hengst Iron Man Van Duyversputten. Hij verliet de ring met een score van 63.75 punten.

 

Voor de resultaten Klik Hier

 

Voor de foto's Klik Hier

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions