Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/11/2017 22:58 - Jumping

CSI2* Lier: Steven Vermeir start met winst!

Na de openingsrubriek voor de jonge paarden was het om 14.00u de beurt aan de ruiters en amazones van de CSI2* om er aan te beginnen. Door het groot aantal deelnemers werd de 1.30m openingsrubriek opnieuw opgesplitst in 2 delen. In het eerste deel, de Prijs Nobel, was het onze landgenoot Steven Vermeir die met de overwinning ging lopen. Hij klokte met de 10-jarige Qarrincha STB Z (Quidam de Revel) af in 55.10 seconden en liet zo een eerste keer het Belgische volkslied door het Azelhof klinken. Het was een sterkte rit van Vermeir want hij was met deze tijd bijna 2 volle seconden sneller dan de Bermudaanse amazone Jillian Terceira die 2de werd. Terceira finishte met haar 12-jarige Amarulla (Quasimodo Z) in 57.06 seconden. De 3de plaats ging dan weer naar Frankrijk, Sophie Michiel reed haar SF-gefokte Taiga De Tus (Robin II Z) naar een chronotijd van 58.21 seconden en vervolledigde zo het podium. De 4de plaats bleef opnieuw in eigen land met Jens Vandenberk en de 11-jarige Sultan Du Brisey (Le Tot De Semilly). Vandenberk, die met dit paard vorige maand in Opglabbeek al 3 rubrieken wist te winnen, kwam aan de meet in 59.95 seconden en wist zo nipt de Nederlandse amazone Maureen Bonder voor te blijven. Die klokte met Easy Again (Arezzo VDL) af in 64.00 seconden. Verder was er nog een 6de plaats voor Jens Wuyts met J Pleasure Van De Steenblok (Epleaser Van ’T Heike), een 7de plaats voor Neal Vanderwegen met Lucas Van ’T Prinsenveld (Vigo D’Arsouilles), een 11de plaats voor Kirsten Rombouts met Destenation (Vingino), een 12de plaats voor Christophe Verhulsel met Enterprise (Catoki) en een 14de plaats voor Geert Van Den Branden met Damosa Van De Koelaar (Sheyenne De Baugy).

 

In het andere deel, de prijs DCM, was het de Fransman Brendan Pennarun die aan het langste eind wist te trekken. Hij zette met de SF-gefokte Sixtime Tame (Quite Easy) de klok stil op 59.94 seconden en wist daarmee onze landgenote Liesje Vanderwegen van de overwinning te houden. Vanderwegen finishte met de BWP-gefokte Grease Van ’T Prinsenveld (Casario II) in 60.84 seconden en kwam dus een kleine seconde tekort. De 3de plaats ging naar onze Noorderburen met Kessy Van Berlo en haar California 70 (Cancoon). Ze wisten de finish te kruisen 62.28 seconden. De 4de plaats en de 5de plaats waren opnieuw voor ons land met Nina Peters en Vicky Van De Poel. Peters klokte met Hope Van Het Krekelhof (Chin Chin) af in 62.66 seconden terwijl Van De Poel met Frenchy VDS (Cornet Obolensky) aan de finish kwam in 63.56 seconden. Bunoit Moeskops werd nog 8ste met Fly KK (Zirocco Blue VDL) en Laure Smans 9de met Beauty Black (Kashmir Van Schuttershof).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions