Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/11/2017 22:56 - Mennen

Geen CAI Dillenburg in 2018

Terwijl er al maandenlang voor de toekomst van de staatsstoeterij in het Duitse Dillenburg wordt gevochten, heeft de organisatie van deze grote internationale enkelspanwedstrijd als gevolg van de onzekere situatie haar consequenties getrokken en de wedstrijd voor 2018 geannuleerd. 

 

Aan het begin van de zomer werd de sluiting van de staatsstoeterij aangekondigd nadat werd vastgesteld dat het houden van de paarden in Dillenburg niet conform de regels plaatsvond. De gezamenlijke paardensport kwam vervolgens in opstand tegen deze drastische maatregel. Dit resulteerde in het feit, dat in eerste instantie alleen het hengstenstation wordt opgeheven. Voor de overige paarden wordt gezocht naar passende mogelijkheden om de paarden buiten te laten lopen. Aangezien de beschikbare ruimte voor de paddocks erg klein is en ook de ruimte die nodig is voor de internationale menwedstrijd in beslag zal nemen, is er voor een wedstrijd van hoog niveau eenvoudigweg geen plaats meer.

 

Regerend Wereldkampioen enkelspannen en voormalig manager van de staatsstoeterij in Dillenburg Dieter Lauterbach betreurt deze ontwikkeling: “De dierenbescherming zet al tien jaar druk op de staatsstoeterij om haar rolmodel in de paardenhouderij waar te maken. Men heeft helaas verzuimd om tijdig de nodige maatregelen te nemen.”

 

Bron: Hoefnet.nl

TAGS   |   DILLENBURG

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions