Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/07/2017 22:36 - Jumping

BFE: Belgische paarden naar China

Op woensdag 6 december werd het internationaal project Brother Fortune Equestrian (BFE) voorgesteld. Hoog tijd om meer te weten te komen over dit Belgisch-Chinees project!


Orientas Champion Horses

In 2013 wordt er een handelsprotocol tussen België en China opgezet. Doel is ervoor zorgen dat de verkoop van Belgische paarden naar China vergemakkelijkt wordt. Maar waar begin je dan? Vijf Vlaamse ondernemers (onder wie Patrik Spits, Ludo Philippaerts, Lieven Devos, Bart Manderveld en Jeffrey De Sutter) besluiten een verkoopkantoor genaamd Orientas Champion Horses te starten in Hongkong. Een verhaal dat zeker succes kent: Patrik Spits en Lieven Devos zijn immers regelmatig in China terug te vinden. Ze helpen hun Chineze partners niet enkel bij de zoektocht naar het perfecte paard, maar ook materialen en kennis worden aan China overgedragen!


Volgende stap

Na vier jaar en vele contacten verder is het tijd voor de volgende stap. Jennie Fu, Project Manager, stelt Patrick Spits voor aan de Chinese miljonair Mr. Wang, CEO van BrotherFortune Investment Development (Beijing) Co. Ltd,. Mr Wang is een Chineese inversteerder die zijn kost vooral met vastgoed, landbouw en mijnbouw verdiend heeft. Na gezondheidsproblemen besluit hij zich mee toe te leggen op zijn passie: paarden! Doorheen de tijd was echter gebleven dat het vinden van een paard als Chinees in België een heuse uitdaging is: eerst moet de ruiter een visum aanvragen om naar België te komen, dan moet hij het geschikte paard vinden, die daarna door de dierenarts gecontroleerd moet worden. Maar dat is niet alles: ook bloedanalyse's en andere testen moeten uitgevoerd worden zodat de benodigde invoervergunningen verkregen kunnen worden. Daarna volgt een maand quarantaine in België én een maand quarantaine in China. Hoewel European Horse Service het proces probeert te vergemakkelijken waar kan, blijkt het in de praktijk toch een zeer tijdrovende en dure procedure te zijn. En laat nu net dat zijn waar Mr Wang mee wilt helpen. 

 

Financiëren

Mr Wang's plan was om een club op te richten, genaamd BFE, waarbij ruiters via zijn club een paard konden kopen. Deze club levert een uitstekende dienstverlening en financieert ook het tijdrovende en dure proces om paarden in China te krijgen. Op die manier wordt het een stukje gemakkelijker om het paardenniveau in China naar een hoger niveau te tillen. Maar daar stopt het niet! Ook de Belgische knowhow wordt geïmporteerd! BFE werkt immers ook samen met de Vlaamse Liga Paardensport en zal zo ondersteuning krijgen bij de opstart van bijvoorbeeld de brevettenwerking, opleidingen, jeugdclubondersteuning en nog zo veel meer. 

Een verhaal dat ongetwijfeld vervolgd gaat worden!


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions