Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/08/2017 21:52 - Jumping

CSI2* Roosendaal: vijfde plaats voor Daem

Vandaag herhaalde Siebe Kramer zijn succes van gisteren in de CSI2* 1m35. Gisteren won hij met Europa, vandaag kon hij op Donnafugata rekenen. Kramer kwam met zijn Ginus-merrie aan de finish in 25.12 sec. Vorige maand werden ze al eens tweede tijden CSI2* Kronenberg. De tweede plek ging dan weer naar Albert Zoer met Freedom (Larino) in 25.70 sec. Zij werden gisteren al 6de en wonnen vorige maand nog in Wierden. Nicole Pavitt lijkt wel in iedere proef de derde plaats in beslag te nemen. Gisteren werd ze al eens derde met Areeb O.L. (Cornet Obolensky) en dat herhaalde ze vandaag opnieuw in 26.17 sec.

Vierde werd Bart de Bruijn met Atiche (Cabdula du Tillard) in 26.32 sec. Gisteren werd John Steeghs met Favoriet HBC (Cantos) nog derde, vandaag moesten ze in 26.92 sec genoegen nemen met de vijfde plaats. 

 

Beste Belg in deze twee fasen-proef met 48 deelnemers was opnieuw Gilles Borgonjon. Hij werd 30ste na 1 tijdsfout met Icarus. 

 

In het 1m40 stond ook een twee fasen-proef op het programma met opnieuw 61 deelnemers. Winst was voor de Italiaan Filippo Lupis, die gisteren al eens tweede werd met Coidam. Het duo finishte in 23.54 sec. De Duitse Katharina Offel werd in 23.77 sec tweede met Amarit d’Amour (Ashby). Deze 8-jarige ruin is de halfbroer van Cornet d’Amour, met wie Daniel Deusser vorige week nog de CSI5* Grote Prijs van Parijs won. Derde werd Kevin Jochems met Enjoy (Viceroy T), zij kwamen door de chrono in 23.90 sec. In 23.94 sec ging de vierde plaats naar David Mcpherson met Cliff 67 (Casall). Net zoals gisteren was er een vijfde plaats weggelegd voor België. Viktor Daem (foto met Cristello 2) zadelde Eligius (Ustinov) en kwam daarmee aan de meet in 24.57 sec.

 

Ook Claire Putters wist zich te klasseren! Zij werd met Fa Belle van Sombeke (Querlybet Hero) 11de in 28.41 sec. 

 

De tweede Grote Prijs-kwalificatie werd dan weer een Nederlands feestje. Plaats 1 t.e.m. 5 waren voor Nederland weggelegd. Van de 61 starters wisten enkel de eerste vijf dubbel foutloos te blijven nadat maar 9 combinaties zich plaatsten voor de barrage.

Albert Zoer was in 29.79 sec het snelste met Heechhiem’s Cancun VDM (Balou du Rouet). Tweede plaats was voor de in België woonachtige Johnny Pals. Hij kwam met Vignet (Heartbreaker) aan de finish in 30.40 sec. Derde werd Siebe Kramer met Zizi Donaldson (Quidam de Revel) in 32.45. Hendrik-Jan Schuttert werd vorige week nog tweede in de Grote Prijs van Lichtenvoorde met Balboa HS (Tygo) en moest zich vandaag met een vierde plaats tevreden stellen in 33.26 sec. Emile Tacken sloot met Cas (Viento Uno W) de top vijf af in 35.66 sec.

 

Claire Putters zorgde opnieuw voor het beste Belgische resultaat. Zij werd met Copain de Muze 18de en wist zich zo net niet te plaatsen. 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions