Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/11/2017 12:03 - Jumping

CSI2* Opglabbeek: Steffen 3de in de GP!

In het Sentower Park werd de CSI2* -X- MASS EDITION gisterennamiddag afgesloten met de Grote Prijs Gemeente Oudsbergen! Het bleek een Grote Prijs te worden waar de toegestane tijd een grote struikelblok zou worden… Maar liefst 10 van de 80 starters wisten het basisparcours wel zonder springfouten af te leggen, maar kregen één strafpunt aangerekend voor de overschreiden van die toegestane tijd! Uiteindelijk wisten zich toch nog 15 combinaties te plaatsen voor de barrage.

 

Daarin was het de Colombiaans Santiago Diaz Ortega die met de overwinning ging lopen! Diaz kruiste met de Hannoveraanse ruin Carlson (Calido I) de meet in 37.10 seconden en was zo opnieuw de beste in Opglabbeek! Ook in oktober en november wist hij reeds verschillende rubrieken te winnen in het Sentower Park. De 2de plaats ging naar de winnaar van de 1.40m rubriek van vrijdagavond, de Brit Tim Wilks. Hij reed zijn SF-gefokte Quelbora Merze (Tarzan de Beaulieu) naar een chronotijd van 38.56 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort voor de overwinning. Het beste Belgische resultaat kwam van Rachel Steffen en haar 12-jarige Uncanto Di Villagana (Canturo)! Ze werd knap 3de nadat ze de klok wist stil te zetten op 41.97 seconden. Ook vrijdagavond was er al een 3de plaats voor Steffen in de 1.40m rubriek. De 4de plaats bleef ook in eigen land met Candice Lauwers en de SBS-gefokte Bashka de Mortinsart (Kashmir Van Schuttershof). Lauwers klokte af in 43.24 seconden en was ook meteen de laatste foutloze combinatie in de barrage. De top 5 werd vervolledigd door de Franse amazone Maelle Martin en de KWPN-gefokte Zerlin M (Berlin), in het verleden nog gereden door de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli. Martin finishte in een snelle 36.81 seconden, maar moest na een springfout van Zerlin genoegen nemen met de 5de plaats. Voor Leonie Peeters en de Holsteinder Al Capone (Alcatraz) was er nog een 10de plaats, eveneens na een springfout in de barrage. Verder wisten Pascale Haep met Iris van de Bisschop (Kannan) en Sven van Dijck met Dante (Flipper d’Elle) zich ook nog te klasseren.

 

1.35m

 

De dag begon ’s morgens met een overwinning voor Gilles Thomas in de Prijs Cavalor, een 1.35m rubriek rechtstreeks op tijd. Thomas kruiste met de 12-jarige Holsteiner merrie Caretina (Caretino) de meet in 49.67 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan de Britse amazone Chloe Aston. Die werd 2de met de KWPN-gefokte Amigo T (Padinus) na een chronotijd van 50.73 seconden. De 3de plaats op het podium was voor de Italiaan Filippo Tabarini. Hij finishte met de BWP-gefokte Gipsy Of Heritage (Grandeur) in 51.02 seconden. Met een finishtijd van 51.24 seconden was de 4de plaats voor onze landgenoot Guido Hornesch. Hornesch kon rekenen op zijn 8-jarige Jennifer van de Moorskeshoeve (Bufero van het Panishof). De 5de plaats tenslotte was voor Stephex-amazone Jonna Ekberg. Zij kwam met de Hannoveraanse merrie Stella Levista (Satisfaction) aan de meet in 51.73 seconden. Verder was er nog een 6de plaats voor Vicky van de Poel met Demoiselle de La Pomme (Erco Van ’T Roosakker), een 10de plaats voor Leonie Peeters met Quaresmas de Marchesana (Conte Della Caccia) en een 16de plaats voor Tom Dhaeyere met James V.D Oude Heihoef (Douglas).

 

TAGS   |   CANDICE LAUWERS   |   CHLOE ASTON   |   FILIPPO TABARINI   |   GILLES THOMAS   |   MAELLE MARTIN   |   RACHEL STEFFEN   |   SANTIAGO DIAZ ORTEGA   |   TIM WILKS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions