Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/12/2017 21:53 - Jumping

CSI5* London: Vermeir 10e in openingsrubriek

De vijfsterrencaravan houdt deze week halt in Olympia voor ‘The London International Horse Show’, tevens de 8ste manche van de Wereldbeker! In de openingsrubriek over een hoogte van 1.40m was er een klassering voor onze landgenoot Wilm Vermeir. Hij kreeg met zijn BWP-gefokte Iq van het Steentje (Toulon) 1 strafpuntje tijd aangerekend in de 2de fase en strandde zo op de 10de plaats! De overwinning ging naar de Noor Geir Gulliksen met zijn nieuwste aanwinst VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot), die tot voor enkele weken gereden werd door de Nederlander Maikel Van Der Vleuten. Gulliksen finishte in de 2de fase in 26.26 seconden en was zo 39 honderdsten van een seconde sneller dan de Duitser Marcus Ehning. Die werd 2de me de Westfaals-gefokte hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky). Op de 3de plaats kregen we een ex aequo: Zowel de Brit Ben Maher met de NRPS-gefokte Winning Good (Winningmood van de Arenberg) als de Finse Anna-Julia Kontio met de Holsteiner Lorenzo (Landos) wisten de klok stil te zetten op 27.24 seconden en stonden zo beiden op het podium. De top 5 werd vervolledigd door de Zwitser Steve Guerdat met de SF-gefokte Ulysse des Forets (Col Canto) na een chronotijd van 27.78 seconden.

 

1.55m

 

Na de openingsrubriek was het meteen tijd voor het serieuze werk met de Santa Stakes, een 1.55m rubriek met barrage! Van de 31 combinaties die aan de start verschenen wisten zich er 10 de plaatsen voor de barrage. Daarin was het de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar die met de overwinning ging lopen. Hij klokte met de BWP-gefokte Fidux (Malito de Reve) af in 33.91 seconden en wist daarmee nipt zijn landgenoot Manuel Fernandez Saro voor te blijven. Die kwam met de Westfaalse ruin Cannavaro (Cornet Obolensky) aan de meet in 34.07 seconden en werd zo 2de. De 3de plaats bleef in eigen land met Michael Whitaker en de AES-gefokte JB’s Hot Stuff (Locarno 62). Whitaker, die met dit paard enkele weken geleden ook nog een rubriek won in het Spaanse Madrid, zette de klok stil op 34.45 seconden en vervolledigde zo het podium. De top 5 werd vervolledigd door de Italiaan Alberto Zorzi met de BWP-gefokte Ego van Orti (Vigo D’Arsouilles) en de Fransman Olivier Robert met Tempo de Paban (Jarnac).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions