CSIYH1* Oliva: Macedoine wint finale 5j!
18/01/2018 16:04
18/03/2023 09:31
3 min

In het Spaanse Oliva Nova waren ze vandaag toe aan dag 3, dit wel zeggen dat de finalerubrieken voor de jonge paarden op het programma stonden. Zowel bij de 5- als bij de 6- en 7-jarige paarden had de Iranese pistebouwer Reza Kazemian een Tabel A 2 fasen Special voorzien. Voor onze landgenoot Julien Macedoine kon de dag niet beter beginnen. In de finalerubriek voor de 5-jarige paarden klokte hij met de Zangersheide gefokte Belle Fee Sauveniere Z (Bamiro – F: SPRL F.D.L.H. & Fabienne Daigneux-Lange) af in 38.89 seconden en was zo de overtuigende winnaar. Hij was met zijn tijd namelijk bijna 3 volle seconden sneller dan de nummer 2 in de stand. Die eer was weggelegd voor de winnaar van gisteren, de Duitser Marc Betttinger. Die finishte met de Holsteiner Clarissa van de Helle (Contadoro – F: Silke Suba) in 41.72 seconden en moest dus tevreden zijn met de 2de plaats. De 3de plaats bleef in Spanje met Albert Hermoso Farras en zijn Aldebaran Mto (Lancero XX). Zij kwamen aan de meet in 44.64 seconden en waren zo net iets sneller dan de Italiaan Matto Checci. Die werd met de Zangersheide-gefokte Call Me Ps Z (Cristallo – F: Peter Simons) 4de na een finishtijd van 44.66 seconden. De 5de plaats was voor de Britse amazone Emma Stoker. Zij reed haar KWPN-gefokte Illonois (Zambesi) naar de finish in 47.02 seconden. Voor Maria Magdalena Celotto (Foto) met de SBS-gefokte Harry-Boy des Hazalles (Clever-Fee des Hazalles – F: Dominique Lamette) was er een 6de plaats, voor Loic Cannaert met de Zangersheide gefokte E-Risingson Z (Elvis Ter Putte – F: Frederik & Dominiek Cannaerts) een 8ste plaats en voor Julien Macedoine met de ook al Zangersheide-gefokte Cassarino Z (Cassaro Z – F: Julien Macedoine) een 12de plaats.

In de finale van de 7-jarige paarden wist Constant Van Paesschen zich op het podium te rijden. Hij kruiste met de SF-gefokte Bugano de l’Abbaye (Ugano Sitte – F: Frederic & Louis Leconte) de meet in 35.13 seconden en strandde zo op de 3de plaats. De winst was voor de Franse ruiter Guillaume Foutrier met de SBS-gefokte Fayerbal du Ronchy (Baloubet du Rouet – F: Joseph Eichenlaub). Foutrier wist de klok stil te zetten op een tijd van 34.35 seconden en ging zo met de overwinning lopen. De 2de plaats was voor de Amerikaan Michael Hughes met de KWPN-gefokte Get Off (Numero Uno – F: J.A Schipper). Hughes finishte in 35.13 seconden en nestelde zich zo netjes tussen Foutrier en van Paesschen. De Duitser Armin Himmelrech, gisteren nog winnaar van de rubriek voor 6-jarige paarden, bezette dan weer de 4de plaats. Hij reed de Zangersheide-gefokte Vino V’T Kosterhof Z (Verdi TN – F: Erik Leurs) een chronotijd van 35.86 seconden. De Brit Scott Brash vervolledigde met de AES-gefokte Hello Franklin (Billy Mexico – F: Amanda Mcglynn) de top 5. Voor Kelly Vandousselaere was er nog een 10de plaats met de SBS-gefokte Formica du Houssoit (Doré Van 'T Zorgvliet - F: Horse Of Belgium).

Bij de 6-jarige paarden tenslotte was het de Britse amazone Lauren Edwards die de finale op haar naam wist te schrijven. Ze finishte met de AES-gefokte Breit Star (Breitling LS – F: Andrex Doswell) in 37.55 seconden en liet zo de concurrentie achter zich. Ook de 2de plaats was voor Groot-Brittannië met Emma Stoker en de SBS-gefokte Gotha de Baudignies (Ugano Sitte – F: De Donder). Stoker klokte af in 39.38 seconden. Met de KWPN-gefokte Happynes (Eldorado van de Zeshoek) werd Stoker trouwens ook nog 4de na een finishtijd van 41.13 seconden. De Fransman Guillaume Foutrier, eerder op de dag dus al winnaar van de finale voor de 7-jarige paarden, bezette hier de 3de plaats. Hij kruiste met de SF-gefokte Clin Doeil du Paradis (Stakkato – F: Christophe Decret) de meet in 39.73 seconden en nestelde zich zo tussen het Britse geweld. Tenslotte was ook de 5de plaats voor Frankrijk met Marie Demonte en de SF-gefokte Comanche de Siju (Ogano Sitte – F: SARL FB). Zij kwamen aan de meet in 41.82 seconden. Maria Magdalena Celotto werd na haar 11de plaats van gisteren vandaag 7de met de SBS-gefokte Gaga Lady (Diamant de Semilly – F: Roland Pellaers).