Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/01/2018 14:27 - Jumping

CSIYH Leipzig: Belgen boven bij 8-jarigen

Vandaag kwamen de jonge paarden in Leipzig opnieuw aan de start. Net als donderdag stond er opnieuw een Barema A rechtstreeks op tijd op het programma. En ook de winnaar was hetzelfde: de Ier Cameron Hanley kwam met Shuttle 2 (Stakkato - f: ZG Andrea & Norbert Wulf) aan de meet in 60.96 sec en bleek zo opnieuw een maat te sterk voor de concurrentie. De rest van de top vijf bleef wel in Duitsland: Jan-Philipp Weichert kwam met Cobalou (f: ZG Walter & Stephan Schmidt), een Comme Il Faut-zoon en tevens de volle broer van Comilfo Plus Z, aan de meet in 62.16 sec. Solid Gold Z (Stakkato Gold - f: Gestüt Sprehe GmbH) herhaalde zijn goede prestaties en werd na een tweede plaats met Christian Ahlmann eerder deze week nu derde in 63.64 sec.

 

For Laubry, de For Passion d’Ive Z-zoon die gefokt werd door Gustaaf Quintelier, won vorige week nog in Opglabbeek bij de 7-jarige paarden en werd nu met een tijd van 64.27 sec vierde.

 

Gerrit Nieberg sloot met Centuro (Contagio - f: Monique Hoffmann) de top vijf af in 64.46 sec.

 

8-jarige paarden

 

Bij de 8-jarige paarden sprongen de Belgen uit het boekje: alle drie de combinaties wisten zich te klasseren! Opnieuw was er een proef rechtstreeks op tijd voorzien waarbij Max Kûhner in 60.17 sec met Neugschwent’s Catella (Jumex Sport Cornet’s Stern - f: Gestüt Neugschwent/Hans Trainer) de winst uit de handen van de Vice-Wereldkampioen 7-jarige paarden wist te houden. Pieter Devos had zijn Flash (Numero Uno - f: A.T.M. Roefs) immers weer goed aan het springen. Na hun tweede plaats op het WK was er voor het duo nog een derde plaats in Lier en Opglabbeek en ook nu leverde hun tijd van 60.79 sec hen een tweede plaats op. Lady Carambola Cor (Carambole - f: Bettina von Borstel) en Jörg Möller legden net als donderdag weer beslag op de derde plaats in 62.11 sec. 

 

Ook de vierde plaats was voor België dankzij Grégory Wathelet en Full House ter Linden, een H&M Forever d’Arc ter Linden-zoon gefokt door Dirk van Poucke. Ook dit duo zagen we aan de start op de finale van het WK Jonge Paarden en ditmaal was hun tijd van 63.40 sec goed voor een vierde plaats. Net als donderdag sloot Marco Kutscher met Cassata 3 (Casall ASK - f: Reimer Detlef Hennings) de top vijf af in 64.93 sec.

 

Ook Judy-Ann Melchior liet met Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly) opnieuw een foutloze omloop noteren. Ditmaal was hun tijd van 66.35 sec goed voor een 9de plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions