CSI5* Dubai: Miriam Schneider wint WB!
20/01/2018 19:50

In de Verenigde Arabische Emiraten stond voor de ruiters en amazones van de CSI5* vandaag enkel nog de Emirates Airline Dubai Grand Prix op het programma. De eerste ronde van deze Grand Prix bleek voor veel ruiters en amazones een lastige klus, slechts 5 van de 41 deelnemers slaagden er namelijk in om de omloop zonder strafpunten af te leggen. De top 12 plaatste zich voor de tweede ronde waardoor er ook verschillende combinaties met strafpunten geplaatst waren… Helaas waren hierbij geen Belgen.

In die tweede ronde was het de Duitse amazone Miriam Schneider die het laken naar zich toe wist te trekken. Ze bleef met haar 11-jarige Cartagena (Cellestial) opnieuw foutloos en klokt af in een mooie 46.10 seconden wat haar de overwinning opleverde in deze Wereldbeker van Dubai! Ook de 2de plaats was voor Duitsland met Jörg Naeve (Foto) en de 9-jarige Be Aperle VA (Clarimo). Zij bleven ook foutloos maar kwamen met hun tijd van 48.27 seconden ruim 2 seconden tekort voor de overwinning. De 3de plaats op het podium was voor de Fransman Frederic David. Hij reed de 14-jarige Equador van ’t Roosakker (Nabab de Reve) naar een finishtijd van 48.69 seconden en vervolledigde zo het podium. David was tevens de laatste combinatie in het beide rondes zonder fouten wist te doen. Een 4de plaats was er voor de Noorse amazone Cecilie Hatteland. Hatteland reed haar 13-jarige Alex (Oklund) naar een zeer snelle tijd van 41.96 seconden, een springfout in de eerste ronde zorgde er echter voor dat ze genoegen moest nemen met de 4de plaats. De top 5 werd vervolledigd door de voor Oekraïne rijdende Duitser Rene Tebbel. Hij kreeg met de 11-jarige Cosun (Up to Date) een springfout in de tweede ronde en wist de klok te stoppen op 43.81 seconden.