Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/01/2018 12:03 - Jumping

CSIYH Leipzig: Piet Devos wint finale 8j!

In het Duitse Leipzig werden daarnet de finalerubrieken voor de 7- en 8-jarige paarden gesprongen. In de finale voor de 8-jarige paarden was er opnieuw Belgisch succes met een overwinning voor Pieter Devos en zijn KWPN-gefokte Flash (Numero Uno – F: A.T.M. Roefs)! De vice-wereldkampioen 7-jarige paarden van 2017 finishte in de 2de fase in 25.98 seconden en gaf zo de concurrentie het nakijken! Ook de 2de plaats had een Belgisch kantje, het was immers de Duitse Stephex-ruiter Daniel Deusser die de 2de plaats voor zijn rekening nam met de BWP-gefokte Killer Queen VDM (Eldorado van de Zeshoek – F: Dirk & Ann Bruggeman – Carpentier). Deusser kwam aan de meet in 27.16 seconden en wist zo net zijn landgenote Mylene Diederichsmeier voor te blijven. Die kwam met de Holsteiner Clarabela (Conor – F: Reimer Detlef Hennings) aan de finish in 27.77 seconden en vervolledigde zo het podium. Ook de 4de plaats bleef nog in eigen land met Marco Kutscher en de Holsteiner Cassata (Casall - F: Reimer Detlef Hennings). Zij kruisten de meet in 27.87 seconden en zorgden zo mee voor een sterk bezet Duits klassement. De 5de plaats was opnieuw voor ons land met Judy Ann Melchior en de Zangersheide gefokte en gekeurde Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly – F: Corthouts & Foriers). Melchior finishte in 29.58 seconden en mag zo terugblikken op een geslaagde week met de zwarte parel. Voor Gregory Wathelet met de Zangersheide-gefokte Full House Ter Linden Z (Forever d’Arco Ter Linden – F: Dirk Van Poucke) was er een 7de plaats. Hij behaalde de snelste tijd in de barrage, maar kreeg helaas onderweg een springfout.

 

In de finale van de 7-jarige paarden was het de Duitser Christian Ahlmann die de winst in eigen land wist te houden, of eigenlijk ook een beetje mee naar België wist te brengen… Hij won de finale namelijk met de Oldenburg-gefokte en Zangersheide-gekeurde Solid Gold Z (Stakkato Gold). Met een barragetijd van 28.71 seconden wist hij onder andere zijn landgenoot Patrick Stühlmeyer achter zich te houden. Die werd met de BWP-gefokte For Laubry (For Passion D Ive Z) 2de na een chronotijd van 29.65 seconden. De 3de plaats op het podium was voor Philipp Schober met King of Queens (Kannan – F: Klaus Wirth). Zij kruisten de finish in 30.71 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions