Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/01/2018 17:34 - Jumping

Een afscheid in Stijl voor Taloubet Z!!

Geen windstorm in het Duitse Leipzig vanmiddag, maar toch ging het dak er helemaal af tijdens de ontknoping van de barrage van de Wereldbeker! De reden? De indrukkende rit van de Duitser Christian Ahlmann met zijn 18-jarige Taloubet Z (Galoubet A). Ahlmann had eerder deze week laten weten dat Leipzig het laatste concours zou worden voor Taloubet Z alvorens hij officieel op wedstijdpensioen mocht. Het werd een afscheid in stijl… Als allerlaatste in de ring komen en dan nog één keer doen wat hen in Leipzig al meerder malen gelukt was: met de overwinning naar huis gaan!

 

Maar liefst 15 van de 40 combinaties wisten de basisomloop van pistebouwer Frank Rothenberger tot een goed eind te brengen en zich te plaatsen voor de barrage. Daarin werden er aanvankelijk veel fouten gemaakt, maar gaandeweg kwamen er toch meer foutlozen. Het was de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo die met de 13-jarige Admara 2 (Padinus) op weg leek naar de overwinning na een super chronotijd van 43.39 seconden. Tot Ahlmann en Taloubet Z dus al laatste combinatie in de ring verschenen… Het succesvolle duo zette voor de allerlaatste keer alles op alles en wisten zowaar nog 20 honderdsten van een seconde van de tijd van Lopez af te knijpen! Het publiek ging uit zijn dak en Judy Ann Melchior had de tranen in haar ogen staan… Een afscheid in stijl noemen ze zoiets! De 3de plaats was voor de Nederlander Harrie Smolders en zijn 14-jarige Zinius (Nabab de Reve), waarmee hij eind vorige maand ook al de Wereldbeker van Mechelen won. Smolders klokte af in 44.28 seconden en wist zo maar nipt de Duitser Marcus Ehning achter zich te houden. Die finishte  met de 13-jarige hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky) in 44.29 seconden en kwam zo amper 1 honderdste van een seconde tekort voor een podiumplaats… De top 5 werd vervolledigd door de Fransman Kevin Staut met de 17-jarige Reveur de Hurtebise HDC (Kashmir Van Schuttershof). Zij kruisten de meet in 44.39 seconden. Francois Mathy Jr. was met Uno de la Roque (Numero Uno) op plaats 17 de beste Belgische combinatie, ze noteerden 1 strafpuntje voor tijd in de basisomloop.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions