CSIYH1* Oliva: Macedoine opnieuw net niet
Nathalie De Martin
25/01/2018 15:23
3 min
paardenfotograaf.be

Op het Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva Nova werden vanmorgen de finalerubrieken voor de jonge paarden gesprongen. In de finalerubriek voor de 5-jarige paarden was er opnieuw een 2de plaats voor onze landgenoot Julien Macedoine. Hij finishte in de 2de fase met zijn Zangersheide-gefokte Cassarino Z (Cassaro Z – F: Julien Macedoine) in 42.51 seconden en greep zo net als gisteren nipt naast de overwinning. Die ging vandaag overtuigend naar de Duitser Armin Himmelreich met zijn An-Ton (Alant 5 – F: Romina Perwas). Himmelreich klokte af in 37.24 seconden en zo maar liefst ruim 5 seconden sneller dan Macedoine. Ook de 3de plaats ging hier naar Duitsland met Daniel Heuer en de Westfaalse hengst Deep Impact 8 (Dantos HBC – F: E. Vriend), gisteren ook al goed voor de 5de plaats. Heuer kwam aan de meet in 45.28 seconden en vervolledigde zo het podium. Net naast het podium viel de Britse amazone Emma Stoker. Zij finishte met de KWPN-gefokte Illonois (Zambesi) af in 45.57 seconden en strandde zo dus op de 4de plaats. De top 5 werd vervolledigd door de Italiaanse amazone Valeria Biazzi met de Hannoveraanse ruin Springtime (Stakkato – F: Michael Klumpe). Zij kruisten de meet in 47.01 seconden en wisten zo nipt onze landgenote Maria Magdalena Celotto met de SBS-gefokte Harry-Boy des Hazalles (Clever-Fee des Hazalles – F: Dominique Lamette) voor te blijven. Voor Julien Macedoine en de Zangersheide-gefokte Belle Fee Sauveniere Z (Bamiro – F: SPRL F.D.L.H. & Fabienne Daigneux-Lange) was er een 8ste plaats.

De dag startte vanmorgen op de Valencia Arena met de finalerubriek voor de 6-jarige paarden. Hierin was het de Fransman Guillaume Foutrier die met de overwinning ging lopen. Hij zette met de SF-gefokte Clin Doeil du Paradis (Stakkato – F: Christophe Decret) de klok stil op 29.60 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten. Ook hier was er een klassering voor de Duitser Armin Himmelrech, die werd 2de met de Westfaalse merrie Cascada (Casino Berlin – F: Pascal Staffe) na een chronotijd van 29.84 seconden. De 3de plaats was voor de Yoan Lebouteiller, hij reed de Holsteiner Carmen du Herrin (Casall – F: Friedrich Luetkemeier) naar een finishtijd van 30.85 seconden. Ook voor de Italiaan Frances Turturiello met de BWP-gefokte Matruschka Vd Caatshoeve (Cooper Van De Heffinck) en de Britse amazone Lauren Edwards met de AES-gefokte Breit Star (Breitling LS – F: Andrew Doswell) was een plaatsje in de top 5. Voor ons land was er nog een 10de plaats voor Maria Magdalena Celotto met de SBS-gefokte Gaga Lady (Diamant de Semilly – F: Roland Pellaers).

Bij de 7-jarige paarden tenslotte kregen we een volledig Frans podium met op kop Guillaume Foutrier en de SBS-gefokte Fayerbal du Ronchy (Baloubet du Rouet – F: Joseph Eichenlaub). Foutrier klokte in de 2de fase af in 36.94 seconden en boekte zo zijn 2de zege van de dag. De 2de plaats was voor Maria Demonte met de SF-gefokte Bianca de La Roche (Diamant de Semilly – F: S.C.A. Domaine Chainier). Demonte kwam aan de finish in 37.31 seconden en kwam dus 37 honderdsten van een seconde tekort om Foutrier van de troon te stoten. De 3de Fransman op het podium was Paul Lescaillet en de SF-gefokte Ballerine du Vilpion (Baloubet du Rouet – F: Christophe Legros). Zij reden door de chrono in 38.63 seconden. Giulia Martinengo Marquet met de Zangersheide-gefokte Clintana Lvp Z (Clinton I – Beautyba) en Emma Stoker met de Oldenburger Cool Cash (Cadensky – F: Dirk Ahlmann) vervolledigden de top 5. Net buiten die top 5 viel onze landgenoot Constant Van Paesschen (Foto). Hij kruiste met de SF-gefokte Bugano de l’Abbaye (Ugano Sitte – F: Frederic & Louis Leconte) in 40.45 seconden en werd zo 6de. Kelly Vandousselaert met de SBS-gefokte Formica du Houssoit (Doré Van ’T Zorgvliet – F: Horse Of Belgium) werd nog 11de, Maria Magdalena Celotto met de Zangersheide-gefokte Nabaka de La Falize (Nabab de Reve – F: Ecurie de la Falize) 12de.