Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/01/2018 21:12 - Jumping

CSI2* Lier: Belgen grijpen naast de winst…

Na de jonge paarden was het rond de middag tijd voor de ruiters en amazones van de CSI2* om hun concours te beginnen in Lier. Voor de openingsrubriek over een hoogte van 1.30m had pistebouwer Eddy Gysemans een Tabel A rechtstreeks op tijd uitgetekend. Het beste Belgische resultaat kwam hier van Lena Leonard met de 12-jarige Gloria van het Kluizebos (Contact Van De Heffinck). Zij klokte af op een mooie 61.72 seconden en kwam zo uiteindelijk net tekort voor de overwinning… Die was voor de Britse amazone Rose Moss die met de 15-jarige Weston (Rash R) de klok had weten stil te zetten op 61.27 seconden. Ook de 3de plaats was voor een Britse amazone met Kate Whitaker en de 9-jarige Eunomia (Singapore). Zij finishte in 62.04 seconden en zorgde zo mee voor een goed gevuld Brits podium. De 4de plaats was dan weer opnieuw voor ons land met Max Sebrechts en de 8-jarige Anita Du Park (Quick Star). Sebrechts kruiste de meet in 62.33 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan Benjamin Pieters. Die vervolledigde de top 5 met de ook al 8-jarige Waka Waka Z na een finishtijd van 63.42 seconden. Verder was er nog een 6de plaats voor Damien Plume met de 10-jarige Idole 111 (Darco), een 8ste plaats voor Axelle Druyts met de 9-jarige Ellexa De Nuit (Zirocco Blue VDL) en een 12de plaats voor Victor Kumps met de 10-jarige Dodea (Douglas).

 

Ook in de tweede rubriek van de CSI2*, een 1.35m rubriek in 2 fasen, was het opnieuw net niet voor onze landgenoten… Ditmaal was het de Egyptenaar Mohamed Amr Gamal die met de overwinning aan de haal ging! Mohamed, die eerder op de dag ook al de rubriek voor de 7-jarige paarden won, reed zijn 10-jarige Clarin 7 (Clarimo) naar een finishtijd van 23.93 seconden en wist zo 3 Belgische combianties voor te blijven. De eerste Belg in dat rijtje was Jan Claeys. Hij klokte met de ook al 10-jarige A Quibelle RR (Quidam De Revel) af in 24.65 seconden en moest zo dus genoegen nemen met de 2de plaats. Net daarachter kwam amazone Leonie Peeters. Zij reed de 9-jarige Quaresmas De Marchesana (Conte Della Caccia) naar een chronotijd van 24.78 seconden en stond zo nog net op het podium. Tegelijkertijd viel ze ook met haar andere paard, de 16-jarige Catho (Millar), dan weer naast het podium… Dit na een finishtijd van 25.07 seconden. De top 5 werd afgesloten door de Italiaan Neri Pieraccini. Hij zette met de 15-jarige Loro Piana Canada (Cornet Obolensky) de klok stil op 25.28 seconden. Verder was er nog een 6de plaats voor Thibeau Spits met de 9-jarige Juragold Bormes (Contact Van De Heffinck) en een 8ste plaats voor Jeroen Appelen met de 10-jarige Courchevelle (Indoctro).  

 

TAGS   |   AMR GAMAL MOHAMED   |   JAN CLAEYS   |   LEONIE PEETERS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions