Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/11/2018 23:10 - Jumping

CSI2* Oliva: van Paesschen wint 1.40m

Niet alleen in de Grote Prijs wisten onze landgenoten het goed te doen, ook in de andere rubrieken die vandaag verreden werden wisten sommige van hen zich opnieuw in de prijzen te rijden. Het opvallendste resultaat kwam opnieuw van Constant van Paesschen en zijn 9-jarige BWP-gekeurde Jilbert Van ’T Ruytershof (Numero Uno). Na zijn 2de plaats van vrijdag was hij vandaag wel de beste in de Gold 1.40m rubriek. Hij klokte in de 2de fase af in 36.14 seconden en was zo net iets sneller dan de Fransman Clement Boulanger. Die moet met de 9-jarige Vaya de Lacke (Spotlight Z) tevreden zijn met een 2de plaats na een chronotijd van 36.23 seconden. De 3de plaats ging naar Duitsland met Heiner Ortmann en de 9-jarige Joy de La Liniere (Erco Van ’T Roosakker). Zij klokten af in 38.35 seconden en vervolledigden zo het podium. Ook voor de Zwitserse amazone Florence Schwizer-Seydoux met haar 10-jarige Delphi (Ukato) en de Fransman Harold Boisset met de 9-jarige Vakhenaton (Ogrion des Champs) was er een plaatsje in de top 5. Voor ons land was er in deze rubriek nog een 7de plaats voor Jean-Christophe de Grande met Kanto Quality (Chacco Blue), een 9de plaats voor Aiko Paridaen met Wedding Crasher (Comme D Api) en een 10de plaats voor Thomas van Minnebruggen met Koshin de Muze (Vigo d’Arsouilles).

 

In de Bronze 1.40m rubriek was er een 7de plaats voor Louis Le Grelle met zijn 8-jarige Fly High (Lexicon). Hij kreeg een springfout in de basisomloop, maar doordat er maar 4 combinaties foutloos wisten te blijven had hij toch nog een klassering te pakken. De winst was voor de Duitse amazone Christiane Boos. Zij wist in de barrage met de 17-jarige Kilar (Carolus I) de klok stil te zetten op 33.80 seconden en ging zo met de overwinning lopen. De rest van het podium was voor Frankrijk met Melanie Lemoine Jondet en Benjamin Ghelfi. Jondet kwam met de 14-jarige Cornetta 17 (Cornet Obolensky) aan de meet in 34.01 seconden, Ghelfi klokte met de 8-jarige Don Diaro Z (Diarado) af in 34.35 seconden.

 

In de Bronze 1.30m rubriek kwamen de beste Belgische prestaties van de jonge Emilia Housen. Ze wist zich met zowel de 9-jarige Barika van de Helle (Clearway), als met de 10-jarige Kongsberg Hh Z (Kashmir Vh Schuttershof) in de prijzen te rijden. Met Barika werd ze 8ste na een finishtijd van 65.55 seconden, met Kongsberg 11de na een tijd van 67.46 seconden. De winst was hier voor de Franse amazone Chloe Ribot. Zij reed de 15-jarige Plese St Loise naar een chronotijd van 57.15 seconden en liet zo de concurrentie achter zich. De Duitse Marie Gerdes met de 12-jarige Kardamon (Avero) en de Israeliër Albert Hirsch met de 15-jarige Acoradus Fz BZ (Acorado) vervolledigden het podium.

 

Vincent de Reys greep dan weer net naast de overwinning in de Bronze 1.20m rubriek. Hij klokt met zijn 8-jarige Catachi van de Helle (Cachas), waarmee hij vrijdag al 4de was en gisteren ook al 8ste, af in 26.10 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort voor de overwinning. Die moest hij laten aan de Duitse Marie Gerdes met de 12-jarige Gorki F (Cardento). Zij kruisten de meet in 25.56 seconden. De 3de plaats op het podium was voor de Zwitserse Florence Müller. Zij kwam met de 15-jarige Pirate Andalou (Nabab de Reve) aan de meet in 26.76 seconden. Marco Cacciatore werd nog 12de met de 12-jarige Independant de La Velle CH (Ideal du Pichoux).

 

In de Bronze 1.10m ochtendrubriek tenslotte viel Nathalie Vantieghem net naast een podiumplaats. Ze finishte in de barrage met haar 14-jarige Zatini in 32.31 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. De top van het klassement was voor Zwitserland met op kop Raphaela Müller en haar 15-jarige Prestige de Preuilly (Diamant de Semilly). Zij klokten af in 30.14 seconden en waren zo 22 honderdsten van een seconde sneller dan haar landgenote Christiana Duguet. Die werd 2de met de 9-jarige Ariel IV. De Oekraiense amazone Tetiana Sheinich en haar 10-jarige Un Instan de La Roque (Kannan) vervolledigden de top 3.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions