Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/02/2018 21:59 - Jumping

CSI2* Oliva: Denutte blijft in vorm

Onze landgenoot Hendrik Denutte is aan een goede week bezig op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva Nova. Nadat hij eerder deze week met Nazaro Z al 2 rubrieken wist te winnen bij de 6-jarige paarden was hij vanmiddag ook de overtuigende winnaar in de Silver 1.30m rubriek. In de Tabel A rechtstreeks op tijd klokte Denutte met zijn 10-jarige Dulora (Quaprice du Bois Margot) af in 44.75 seconden en was zo bijna 5 volle seconden sneller dan de nummer 2 in de stand. Dat was de Zweedse amazone Mathilda Karlsson. Die kwam met de 17-jarige Lancetti (Levisto) aan de meet in 49.66 seconden en moest zo duidelijk haar meerdere erkennen in Denutte. De Ier Shane O’Reilly nam dan weer de 3de plaats voor zijn rekening. Hij finishte in 49.75 seconden en wist zo onze jonge landgenote Emilia Housen van het podium te houden. Die moest met haar 9-jarige Barika van de Helle (Clearway) tevreden zijn met een 4de plaats na een chronotijd van 50.08 seconden. De Brit Steven Franks wist zich ook nog net een plaats in te top 5 te veroveren. Hij kruiste met de 9-jarige Amethyst (Quicksilber) de meet in 50.46 seconden. Jerome Schmidt werd nog 8ste met de 9-jarige Eesebelle (Zapatero VDL), Camille Demolie 18de met de 12-jarige G Star Du Cartier (Cartier Van De Heffinck) en Brigitte Vanhalme 23ste met de 13-jarige Fair Play (Coriano).

 

In de Silver 1.40m rubriek kwam de beste Belgische prestatie dan weer van Alexander Housen. Hij werd hierin 9de met zijn 8-jarige Cassandra Hsp (Sandro Boy) na een foutloze basisomloop, maar met enkele strafpunten in de barrage. De winst ging naar de Franse ruiter Damien de Chambord. Die kruiste met de 8-jarige Aicha De Coquerie (Corofino) de meet in 36.66 seconden en wist zo de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli van de overwinning te houden. De zette met de ook al 8-jarige Arpege du RU (Apache d’Adriers) de klok stil op 37.29 seconden en moest zo genoegen nemen me de 2de plaats. De Italiaanse amazone Giulia Martinengo Marquet vervolledigde met de 9-jarige Starlett (Stakkato) het podium. Hun chronotijd was 38.52 seconden. Ook TMS-amazone Chloe Vranken wist zich hier te klasseren, zij werd 17de met de 10-jarige Ironman Van Klapscheut (Sheyenne de Baugy) na een strafpuntje voor tijd in de basisomloop.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions