Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/02/2018 21:57 - Jumping

CSI2* Oliva: Ereplaatsen voor de Belgen

Op de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva stonden er vandaag naast de CSI2* GP ook nog 6 andere rubrieken op het programma waarin verschillende landgenoten aan de start verschenen. Zo waren er 4 landgenoten die zich wisten te klasseren in de Gold 1.40m rubriek. Het best Belgische resultaat kwam hier van Jean-Christophe de Grande (Foto) met de 8-jarige Kanto Quality (Chacco Blue), waarmee hij donderdag ook al eens 7de was. De Grande klokte in de Tabel A rechtstreeks op tijd af in 71.08 seconden en strandde zo op de 9de plaats. Ook Alexander Housen wist zich te klasseren met de 12-jarige Galoubet Fravanca (Caretino). Zij namen de 12de plaats voor hun rekening na een chronotijd van 72.38 seconden. Verder was er een 14de plaats voor Thomas van Minnebruggen met de 8-jarige Koshin de Muze (Vigo d’Arsouilles) en een 15de plaats voor Camille Demolie met de 12-jarige Baccarat (Coltaire Z). Net als gisteren in de Gold 1.35m rubriek was de winst voor de Fransman Clement Boulanger. Hij reed zijn 9-jarige Vaya De Lacke (Spotlight Z) naar een chronotijd van 62.20 seconden en was zo ruim sneller dan de nummers 2 in de stand. Want op de 2de plaats kregen we een ex aequo. Zowel de Zwitser Pius Schwizer met de 10-jarige Uderzo de Rance (Hastings) als de Franse amazone Valentine Belooussoff met de 12-jarige Clearlake (Clearway)  finishten in 64.92 seconden.

 

In de Gold 1.30m rubriek was er opnieuw een klassering voor Talissa Witteboon. Na haar 7de plaats van gisteren werd ze vandaag 9de met 8-jarige Cadiz Van ’T Winkenshof Z (Corrdino). Ook hier ging de winst naar Frankrijk met Benjamin Grandjacques en de 12-jarige Surya de Pluvinel (Air Jordan). Grandjacques klokte af in 51.11 seconden en was zo 38 honderdsten van een seconde sneller dan de Ierse amazone Niall Talbot. Die legde beslag op de 2de plaats met de 8-jarige Secret Fernhill (Je T’Aime Flamenco). De 3de plaats op het podium was voor de Brit Steven Franks met de 12-jarige Billy Ginger (Billy Congo). Zij kruisten de finish in 52.19 seconden.

 

Brigitte Vanhalme en Louis Le Grelle wisten zich dan weer in de prijzen te rijden in de Bronze 1.40m rubriek! In een barrage met 15 deelnemers legde Vanhalme met haar 9-jarige Jonker van de Donkhoeve (Vagabond de La Pomme) beslag op de 8ste plaats na een chronotijd van 49.88 seconden, Le Grelle kreeg met zijn 8-jarige Eastwood d’Hof Ten Bos (Understone van de Kapel) in de barrage een springfout en werd 14de. De overwinning was voor de Duitse amazone Laureen Budde. Zij zette met de 15-jarige Gosbodino 2 (Granni) de klok stil op 37.40 seconden en was zo ruim 2 seconden sneller dan de Brit Benjamin Raistrick. Die werd 2de met de 12-jarige Benevita (Unitair) na een finishtijd van 39.88 seconden. De Duitse Christiane Boos bezette de 3de plaats op het podium. Zij kwam met de 17-jarige Kilar (Carolus I) aan de meet in 40.44 seconden.  

 

Ook voor Gill Cools en de 10-jarige Domitilla Di San Patrignano (Canturo) was er een 8ste plaats, dit in de Bronze 1.20m rubriek. Zij klokten in de Tabel A rechtstreeks op tijd af in 53.57 seconden. De Zuid-Koreaan Jeonghoon Heo wist hier de overwinning te eisen. Hij reed de 11-jarige Quitona de La Cour Z (Quintus) door de eindmeet in 46.95 seconden en wist zo de concurrentie voor te blijven. Net als vrijdag was de 2de plaats voor de Duitse amazone Gina Wenninger met haar 9-jarige Clintility Vaw Z (Clinton). Zij kwamen aan de meet in 48.37 seconden en wisten zo de Franse Chloe Ribot voor te blijven. Die vervolledigde na een chronotijd van 49.92 seconden het podium met de 6-jarige Chayori du Clos (Dollar Dela Pierre).

 

In de Bronze 1.10m rubriek tenslotte was er een podiumplaats voor Nathalie Vantieghem. Zij kruiste met haar 14-jarige Zatini de meet in 33.53 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats. De overwinning moest ze laten aan de Britse Helen Cruden. Die reed haar 17-jarige Limestone Diamond (My O My) door de eindmeet in 28.69 seconden en was zo overtuigende winnares. De Zwitserse Christiana Duguet wist zich nog netjes tussenin te nestelen, zij finishte met de 16-jarige Otello du Soleil (Alligator Fontaine) in 31.99 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions