Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/02/2018 20:54 - Jumping

CSIYH1* Vilamoura: Goffinet 5de in de 7j!

In het zuiden van Portugal is onze landgenoot Thierry Goffinet de tweede week van de Atlantic Tour begonnen met een 5de plaats in de rubriek voor de 7-jarige paarden. Hij reed de SBS-gefokte Fauve DB (Gitano Van Berkenbroeck – F: Nicole Bouilliart), die afgelopen jaar in Gesves nog Belgisch Kampioen werd onder het zadel van de Braziliaan Caio Carvalho, naar een chronotijd van 60.50 seconden en begint zo de nieuwe week met een klassering. De top van het klassement was voor Groot-Brittannië met op kop Laura Mantel. Zij finishte met de KWPN-gefokte Gerdien 2 van de Oldenhoff (Hos d’O) in 57.46 seconden en was ruim een halve seconde sneller dan haar landgenote en naamgenote Laura Renwick. Die werd 2de met de AES-gefokte Arkuga (Arko III – F: J. Renwick). Renwick nam daarbuiten ook nog de 4de plaats voor haar rekening, ditmaal met de Zangersheide-gefokte Novita Jovial Z (Nabab de Reve – F: Vrolijk-Huijzer C.L.). Hun finishtijd was 59.71 seconden. Na een finishtijd van 58.98 seconden wist de Fransman Mathieu Billot zich hier nog net tussenin te nestelen. Hij deed dit me de KWPN-gefokte Catrona (Canturano – F: M.H. Schonewille 99). 

 

Ook bij de 6-jarige paarden wist Goffinet zich in de prijzen te rijden. Hier legde hij met de SBS-gefokte Gray D Albion DB (Balou du Rouet – F: Hazoy) beslag op de 8ste plaats na een chronotijd van 62.82 seconden. Ook hier was het alles Brits wat de klok sloeg met als winnares Vanessa Jobson-Scott. Zij zette met de BWP-gefokte Muna Vd Bisschop (Cornet Obolensky – F: Tom De Craene) de klok stil op 57.21 seconden en was zo 29 honderdsten van een seconde sneller dan haar landgenoot Graham Babes. Die werd 2de met de BWP-gefokte Ma Fleur JS (Emerald Van ’t Ruytershof). Het podium werd dan weer vervolledigd door de Braziliaan Felipe Moreira Braga. Die kruiste met zijn ook al BWP-gefokte Modena J&F (Triomphe de Riverland – F: Van Dijck Hengsthouderijba) de meet in 59.82 seconden. De rest van de top 12 werd ingenomen door Britse combinaties.

 

TAGS   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions