Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/02/2018 16:36 - Jumping

CSIYH1* Oliva: Chloé Vranken op podium in 7j

Naast de Silver – en Gold Rubrieken stonden er vandaag in Oliva ook nog rubrieken voor de jonge paarden op het programma waar er landgenoten aan de start verschenen. Zo was er vanmorgen een podiumplaats voor TMS-amazone Chloe Vranken in de rubriek voor de 7-jarige paarden. Vranken klokte in de 2de fase met de KWPN-gefokte Gylord Carthago BH (Mylord Carthago – F: Stoeterij Black Horses) af in 33.73 seconden en bezette zo de 3de plaats. Ook hier was er al een overwinning voor de Fransman Harold Boisset. Die zette met de SF-gefokte Baya du Ter (Kannan – F: Claude Bichet) de klok stil op 30.67 seconden en lijkt de man in vorm in Oliva. Het zilver was voor de Zwitserse amazone Marie Etter Pellegrin. In tegenstelling tot gisteren, waar ze 4de werd met de SF-gefokte Baccarat du Tertre (Putch des Isles – F: Alain Bourdon), kon ze vandaag rekenen op de SF-gefokte Boreale de Fondcombe (Tinka’s Boy – F: Philippe Prevost). Hun finishtijd was 31.15 seconden. De Ier Eoin Mcmahon nam dan weer de 4de plaats voor zijn rekening. Hij kruiste met de AES-gefokte Billy Stirling (Billy Congo – F: Donal Barnwell) de meet in 34.01 seconden en was zo 86 honderdsten van een seconde sneller dan de Italiaan Paolo Mencolini. Die vervolledigde de top 5 met zijn SF-gefokte Buickstar (Quick Star). Maar Maria Magdalena Celotto en de Zangersheide-gefokte Nabaska de La Falize (Nabab de Reve - F: Ecurie de La Falize) was er nog een 11de plaats.

 

Bij de 6-jarige paarden kwam het beste Belgische resultaat net als gisteren van Alexander Housen met zijn Holsteiner Uricas V/D Kattevennen (Uriko – F: Otto Boje Schoof). Housen klokte af in 37.08 seconden en nam zo de 7de plaats voor zijn rekening. De overwinning was voor de Brit Mark Armstrong! Die snelde met de Zangersheide-gefokte Cinini II Jj Z (Crown Z – F: J.P.M. Coolen) naar een chronotijd van 31.18 seconden en was zo ruim sneller dan de nummer 2 in de stand. Dat was de Sloveen Pato Muente met de Hannoveraanse hengst Gunfire Pj (Grey Top – F: Pferdezucht Dr. Jacobs Gbr). Zij kruisten de finish in 32.70 seconden. Het podium werd dan weer vervolledigd door de Zwitser Pascal Bettschen met de Ierse ruin Legaland Monbeg (Ustinov – F: Mr. Joe Reilly). Hun chronotijd was 33.86 seconden. Ook voor de Ier Shane O’Reilly met de BWP-gefokte Milando (Elvis Ter Putte – F: Benny Rottier) en de Zwitserse amazone Jennifer Meylan met haar SF-gefokte Criquet du Phare (Vendome du Phare – F: Olivier Brohier) was er een plaatsje in de top 5. Voor ons land was er nog een 10de plaats voor Yves Vanderhasselt met de Zangersheide-gefokte Nairobi Van Kojakhoeve Z (Nabab de Reve – F: Jurger Zelderloo) en een 12de plaats voor Hendrik Denutte met de Zangersheide-gefokte Nazaro Z (Numero Uno - F: De Boncher & Van Hove).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions