Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/11/2018 22:03 - Jumping

CSI3* Vilamoura: Goffinet 5x geklasseerd!

De slotdag van Tour 1 van de Atlantic Tour in Vilamoura beloofde nog een drukke dag te worden, naast de CSI3* GP stonden er namelijk ook nog 6 andere rubrieken op het programma! Onze landgenoten hebben zich op deze slotdag opnieuw in de kijker weten te rijden met daarbij opnieuw een opvallende rol voor Thierry Goffinet! Hij wist zich maar liefst 5 keer te klasseren in de verschillende rubrieken! Het beste resultaat behaalde hij met de 11-jarige Quinty du Buisson (Quartz 7) in de 1.30m rubriek. Hij finishte in de Tabel A met joker in 50.33 seconden en greep zo nipt naast de overwinning… Die ging naar de in België wonende Britse amazone Chloé Aston! Die zette met de 11-jarige Hebron VB (Lord Z) de klok stil op 48.43 seconden en was zo de overtuigende winnares. De 3de plaats was voor de Franse ruiter Nicolas Luuduc. Die reed de 8-jarige Knock Out de La Ramee (C Indoctro) naar een chronotijd van 52.95 seconden en wist zo onze landgenote Cassandre Malherbe van het podium te houden… Die zette met de 10-jarige Devotion (Carthino Z) de klok stil op 53.63 seconden en moest zo dus genoegen nemen met de 4de plaats. De Zweedse Alexandra Eriksson vervolledigde de top 5 met de 9-jarige Sacchetta K (Stakkato Gold). Cassandre Malherbe werd ook nog 14de met de 8-jarige Latina van het Avenhof (…),  Maite Delree nog 16de met de 13-jarige Arizona (Riverman).

 

In de 1.35m rubriek wist Goffinet zich zelfs 2 keer te klasseren! Met de 8-jarige She Vd Withoeve Z (Sting Vd Withoeve) klokte hij in de 2de fase af in 28.84 seconden en verzekerde zich zo net van een plaatsje in de top 5. Met de ook al 8-jarige Egano Sitte (Cardento) werd hij dan weer 7de na een chronotijd van 29.13 seconden. De winst ging ook hier naar Frankrijk met Olivier Guillon en de 13-jarige En Vogue (Embassy I). Zij kwamen aan de meet in 24.24 seconden en waren zo ruim een seconde sneller dan hun dichtste achtervolger. Die eer was weggelegd voor de Roemeen Patrick Petre die met de 12-jarige Bamboo (Balou du Rouet) de klok stilzette op 25.34 seconden. De Portugees Francisco Rocha, vorige week zaterdag nog winnaar van een 1.35m rubriek, wist dan weer het podium te vervolledigen. Hij reed de 12-jarige C Berriz Z (Coltaire Z) door de eindmeet in 25.82 seconden. De Spaanse amazone Gabriela Mate Leze nam met de 12-jarige Costa Von Aarhof CH (Contendro I) dan weer de 4de plaats voor haar rekening. Ook Maite Delree wist zich in deze rubriek nog net de klasseren, zij werd 12de met de 10-jarige Eis Lusette Z (Level Z).

 

In de 1.40m rubriek wist Goffinet zich opnieuw het podium te rijden, ditmaal met de 9-jarige Jacaranda DB (Toulon). Hij klokte in deze Tabel A rechtstreeks op tijd af in 57.78 seconden en bezette zo de 3de plaats! Net als gisteren was de overwinning voor de Ier Michael Pender met zijn 8-jarige Dome Van Overis Z (Darco). Dome zette de klok stil op 56.03 seconden en was zo 70 honderdsten van een seconde sneller dan de Italiaan Matias Alvaro. Die nam de 2de plaats voor zijn rekening met 8-jarige Elastique van de Koekoek (Golden Hawk). Ook voor de Franse combinaties Burno Selva met de 13-jarige Rapide Fontaine (Palestro II) en Laurent Goffinet met de 8-jarige Aston des Etisses (Mylord Carthago) was er een plaatsje in de top 5.

 

TAGS   |   CASSANDRE MALHERBE   |   CHLOE ASTON   |   FRANCISCO ROCHA   |   MAITE DELREE   |   MATIAS ALVARO   |   MICHAEL PENDER   |   NICOLAS LUUDUC   |   OLIVIER GUILLON   |   PATRICK PETRE   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions