Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/12/2018 12:00 - Algemeen

Femke D'Hoore, nationale LRV kampioen Zwaar

Slechts vijf combinaties mochten naar de barrage van de klasse Zwaar. Daarin startte Femke D’Hoore van LRV Sinaai met haar grote High Wind van ’t Schrijberg (v. Dulf van de Bisschop) als eerste. Ze zette meteen een scherpe tijd neer en bleef bovendien foutloos.

 

Dat lukte voor geen van haar vier achtervolgers nog. Ook niet voor topfavoriet Raf Kooremans (LRV Merksplas) en zijn Kiana van ’t Herdershof (v. Toulon). Raf kreeg een fout op de Woodyfence-rechte en moest tevreden zijn met de tweede plaats. De derde plaats ging naar Ann-Florence Noppe van LRV Ardooie met Elegance “F” (v. Orame). Kris Aernouts van LRV Rijkevorsel en zijn Icebreaker van ’t Klaterven (v. Emilion) sprongen naar de vierde plaats voor Nele Vermeiren van LRV Wuustwezel met Destiny “U” vh Juxschot (v. Unique Drum vh Juxchot).

 

Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts), Steven Konings (LRV Riksingen) en Shauni Van Opstal (LRV Nederokkerzeel) waren de pechvogels van de dag. Zij kregen onderweg één puntje tijdsoverschreiding aangerekend en zagen zo de barrage door hun vingers glippen.

 

Klasse Midden 

Dertien combinaties plaatsten zich voor de finale van de klasse Midden. Daarvan bleven er zes foutloos.  Jan Stoffelen deed zichzelf nog maar eens een kampioenenlint cadeau met L’Esprit (v. Deauville de la Vie). De ruiter van LRV Minderhout was tienden sneller van Sebastian De Beuckelaer (LRV Schoonbroek) met Curiosa van Silco (v. Cumano BD). De derde plaats ging naar Bart Temmerman (LRV Kalken) met Kryptonite van ten Bos (v. Cassini I).  Auri Callewaert (LRV Ardooie) en haar Good Luck ter Putte (v. Calvaro) kreeg de talrijk opgekomen West-Vlaamse fans op de banken met haar knappe vierde plaats. Gert Dierickx van LRV Opwijk was even het noorden kwijt maar hij bleef toch foutloos met zijn zelfgefokte Leandro van den Ouden Eik (v. Epleaser van ’t Heike).

 

Klasse Licht 

Leen Geysen (LRV Stevoort) won dankzij een bijzonder snelle barragerit, vol risico, de titel in de klasse Licht met haar Lukito vh Ijzeren Lindenhof (v. Heros vh Ijzeren Lindenhof). Het zag er even naar uit dat de tijd van Bram D’hoore van LRV Sinaai met It’s Me (v. Bamako de Muze) niet meer verbeterd kon worden. Maar daar de slaagde de snelle Limburgse als voorlaatste starter tot verbazing van het publiek toch in.

 

De derde plaats was voor Elke Vermeiren van LRV Meerle Meerseldreef met Balou (v. Triomphe de Muze). De vierde plaats was voor Koenraad Lauwereys (LRV Vollezele) met Halita O (v. Eldorado van de Zeshoek). Plaats vijf was voor de West-Vlaamse Ann-Florence Noppe van LRV Ardooie met Milona van het Speienhof (v. Chopard VDB Z). Robin Caems reed een eerder rustige barrage, bleef foutloos en dat leverde hem een zesde plaats op met Jacardo van de Paddenhoek (v. Vinesse).

16 combinaties gingen na twee foutloze omlopen naar de barrage. In die barrage bleven er daar nog zes van over. 

 

Interprovinciewedstrijd

De interproviciewedstrijd gaat voor de zesde maal op rij naar LRV Antwerpen. Monitor Leo Vermeiren had er bij aanvang een goed oog in en dat vermoeden werd bevestigd door zijn vier combinaties. Kris Aernouts van LRV Zoersel met Icebreaker van ’t Klaterven (v. Emilion). Raf Kooremans met Kiana van het Herdershof (v. Toulon).  Jeroen Geerts van LRV Overbroek met Japrilli VH (v. Echo van ’t Spieveld) en Joeri van Looveren van LRV Brecht met Flavio (v. Querlybet Hero).

 

De tweede plaats ging naar LRV Brabant. Het brons was voor de luid aangemoedigde equipe van LRV West-Vlaanderen.

 

De foto's van de LRV nationale indoor paarden vindt je hier.

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions