Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/03/2018 22:54 - Mennen

Filip Kindt aangesteld als Nationaal Manager

De KBRSF mencommissie besliste om de internationaal ervaren tweespanmenner Filip Kindt aan te stellen als Nationaal Manager Mennen ter vervanging van Françoise Thiry die eind 2017 besliste, om te stoppen.

 

Filip Kindt (°1959) woont in Welden, nabij Oudenaarde en is sedert 2009 in de FEI databank geregistreerd als menner in de tweespan paarden reeks. Zo nam hij deel aan 3 WK’s: In 2009 Kecskemet (HUN), in 2013 Topolchianky (SVK) en in 2017 op de laatste WK in Lipica (SLO). Kindt zelf is een fanaat van Lipizzanerpaarden. Als manager van bedrijven in de internationale houtsector reist hij veel en legde aan de KBRSF mencommissie meteen een stappenplan voor om de functie in te vullen.

 

Filip Kindt zal zich eerst concentreren in de voorbereiding naar de WK enkelspan paarden toe, die dit jaar plaatst vindt, van 29.08 tem 02.09 in Horst-Kronenberg (NED).

 

“De tijd wordt krap. Gezien de korte tijdspanne voor het WK enkelspannen, is de enige manier om snel vooruit te geraken een korte audit van de verschillende kandidaten. Dit zal toelaten het kaf van het koren de scheiden.  Ik wil enkele kandidaten zelf laten beslissen dat hun kandidatuur niet relevant is of te voorbarig. Dit maakt de keuze voor de wedstrijd van Kronenburg misschien iets eenvoudiger?  Een afspraak met Francoise Thiry  en Felix Brasseur kan mij op de hoogte brengen van enige historiek, met referentie tot de reeds gedane  training in Gesves voor deze reeks. Er is een strikte timing te volgen: binnen 7 dagen moet de selectie voor de CAI 3* Kronenberg (NED) beslist worden. Dit is een aanloopwedstrijd op dezelfde locatie van de WK. Binnen 15 dagen is er een training voorzien en dan moeten we alle paarden nog diergeneeskundig laten screenen voor een “fit to compete”. Werk aan de winkel dus,” aldus de gedreven ondernemer.

 

“Na de begeleiding van de enkelspan paarden, staan de tweespan paarden op het programma. Die hebben pas volgend jaar hun WK zodat daar nog wat tijd voor een invulling is. Maar toch zien we Filip doorgroeien om de manager voor de paarden te worden. Gezien we geen halfwerk willen doen en we ook de pony’s optimaal willen begeleiden zijn we nog op zoek naar iemand die de pony’s zal begeleiden. Ik hoop u daar binnenkort van te kunnen informeren,” aldus Jan Devaere, Voorzitter van KBRSF mencommissie.

TAGS   |   FILIP KINDT   |   KBRSF MENNEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions