Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/08/2018 01:16 - Jumping

LGCT Miami: Edwina Tops-Alexander wint GP!

Op het zonnige strand van Miami Beach in Florida heeft de Australische amazone Edwina Tops-Alexander zonet de tweede Longines Global Champions Tour Grand Prix van het seizoen gewonnen! 5 van de 35 combinaties wisten de basisomloop van de Italiaanse pistebouwer Uliano Vezzani te overleven en zich te plaatsen voor de barrage, waaronder onze landgenoot Pieter Devos!  

 

Het was echter Edwina Tops-Alexander die de overwinning wist op te eisen! Tops-Alexander verscheen als laatste in de ring met haar 11-jarige California (l’Esprit) en wist de verwachtingen ook in te lossen. Ze reed een keurige vlotte ronde en klokte uiteindelijke af in 32.07 seconden en verwees zo de Qatarees Bassem Mohammed naar de 2de plaats! Die was net ervoor in de ring verschenen met de 12-jarige Gunder (Thunder van de Zuuthoeve) en had een finishtijd neergezet van 35.47 seconden. De 3de plaats was voor de Ier Darragh Kenny met zijn 11-jarige Cassini Z (Cassini II). Het duo zette met een chronotijd van 30.87 seconden de snelste tijd op het scorebord, maar kreeg in hun haast een springfout op de laatste hindernis. Onze landgenoot Pieter Devos en de 10-jarige Claire Z (Clearway) moesten tevreden zijn met de 4de plaats. Devos startte goed, maar kreeg helaas een achterbeenfout op de insprong van de dubbelsprong. Ze klokten af in 30.98 seconden en waren zo dus maar 11 honderdsten van een seconde verwijderd van een podiumplaats. De 5de plaats tenslotte was voor de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. Die nam met zijn 13-jarige Fidux (Malito de Reve) niet al te veel risico, maar kreeg een springfout op de voorlaatste hindernis waardoor hij dus 5de eindigde.

 

Gregory Wathelet kreeg met zijn 12-jarige Coree (Cornet Obolensky) een springfout in de basisronde, maar werd door een snelle chronotijd toch nog 6de achter de 5 barragisten.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions