Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/04/2018 12:47 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Hendrickx in goede doen!

Op de Easter Tour in het Limburgse Opglabbeek blijft onze landgenoot Dominique Hendrickx zijn goede vorm van de afgelopen dagen bevestigen! Nadat hij vrijdag al 3 rubrieken op zijn naam wist te schrijven voegde hij hier net voor de middag nog een 4de aan toe. In de Prijs Philippaerts – We live Horses, de finalerubriek voor de 6-jarigen paarden, was hij de beste met de Zangersheide-gefokte Crush Second Life Z (Chellano Z – F: Thierry Hendrickx), die afgelopen jaar nog Belgisch Kampioen werd bij de 5-jarige paarden. Hendrickx reed in een barrage met 8 de hengst van Albert Peffer door de eindmeet in 33.66 seconden en wist zo de concurrentie voor te blijven. Naast de 1ste plaats legde Hendrickx ook nog beslag op de 4de plaats, dit met de ook al Zangersheide-gefokte Mylord Les Hauts Z (Mylord Carthago – F: Patrick Himpe). Hun finishtijd was 35.23 seconden.

 

De 2de plaats ging naar de Britse amazone Annabel Shields. Zij kwam met de Oldenburger Cartender (Cartoon – F: Gestüt Lewitz) aan de meet in 33.88 seconden en kwam zo 22 honderdsten van een seconde tekort… De 3de plaats ging dan weer naar Frankrijk met Zoe Muller en de Holsteiner Casilia (Casall – F: Hobe Magens). Muller zette de klok stil op 34.20 seconden en stond zo nog net mee op het podium. De Braziliaan Carlos Eduardo Mota Ribas zorgde met de KWPN-gefokte Hardy (Harley VDL) voor de snelste barragerit. Ze klokten af in 32.19 seconden maar kregen onderweg een springfout waardoor ze genoegen moesten nemen met de 5de plaats. Katja Haep werd nog 9de met de Holsteiner Chupalina 2 (Clarimo – F: Harm Sievers), Bram Coosemans 10de met zijn zelf gefokte Chou Chou Z (Cancana).

 

In de finalerubriek voor de 5-jarige paarden was het de Zweedse amazone Sofia Westborg die de overwinning in eigen huis wist te houden! In een barrage met slechts 3 deelnemers toverde Westborg met haar BWP-gefokte Nobel S (Cantario – F: Hens – Verelst) een chronotijd van 37.93 seconden op het scorebord wat haar de overwinning opleverde. De Deen Martin Knudsen moest hier genoegen nemen met de 2de plaats. Hij finishte met de Deense Warmbloed Lugranda (Luganer – F: Lena Brohus) in 38.90 seconden en kwam zo een kleine seconde tekort voor de overwinning. De 3de deelnemer in de barrage was de Zweedse Elin Jansson. Zij kreeg met de Zweedse Warmbloed Zaragona (Zorro – F: Janet Berg) echter 12 strafpunten aan haar broek en werd zo dus 3de. Dominique Hendrickx kreeg met de SBS-gefokte Happy Danser Les Hauts (Berlin) een springfout in de basisronde en werd nog 8ste.

 

TAGS   |   ANNABEL SHIELDS   |   DOMINIQUE HENDRICKX   |   MARTIN KNUDSEN   |   SOFIA WESTBORG   |   ZOE MULLER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions