Nathalie De Martin
04/05/2018 15:37
18/03/2023 09:11
2 min

Het belooft een druk weekend te worden in Duitsland waar er deze week zowel internationaal gesprongen wordt in Mannheim als in Redefin. Op die laatste plaats begon onze landgenoot Dimme D’Haese alvast goed aan zijn concours. In de 1.35m openingsrubriek, een Tabel A rechstreeks op zijn, wist de stalruiter van Axel Verlooy zich in de top van het klassement te rijden met de 10-jarige Beijing Ls La Silla (Quintero). Hij finishte in 64.71 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats.

Het was De Deen Soren Pedersen die aan het langste eind wist te trekken. Hij klokte met de 8-jarige Tailormade Chacladine (Chacco-Blue) af in 62.52 seconden en was zo exact 40 honderdsten van een seconde sneller dan zijn eerste achtervolger. Die eer was weggelegd voor de Duitser Jörg Möller dier hiervoor kon rekenen op de eveneens 8-jarige Lion Cor (Larimar). Ook de Poolse ruiter Maksymilian Wechta met de 12-jarige Quintus 93 (Quinar) en de Argentijn Ezequiel Andres Ferro Menendez met de 9-jarige Cornados Little Queen (Cornado II) wisten zich een plaatsje in de top 5 te bemachtigen.

Naast D’Haese wist ook Elisa Strubbe zich nog te klasseren. Zij werd 11de met de 8-jarige Kumi Star V/D Schelpenhoeve (Nonstop).

Jonge paarden

In de rubriek voor de 7- en 8-jarige paarden die hierop volgde was er dan weer een klassering voor Pieter Clemens. De stalruiter van Jos Lansink reed de SF-gefokte Astuce Du Cellier La (Ogano Sitte – F: EURL des Jamonieres) door de eindmeet in 70.36 seconden en legde zo beslag op de 9de plaats.

De winst was lichtjes Belgisch getint met de Ier Michael Pender en zijn Zangersheide-gefokte Dome Van Overis Z (Darco – F: Gerald Lenaerts). Pender kruiste de meet in 62.26 seconden en wist zo de concurrentie voor te blijven. De Duitser Christoph Maack nam de 2de plaats voor zijn rekening. Hij zette met de Mecklenburg-gefokte Van Helsing’s Girl (Van Helsing – F: Udo Springer) de klok stil op 63.83 seconden en was zo een kleine halve seconde sneller dan de Nederlander Jur Vrieling. Die stond met de Holsteiner Curcuma II Palazzetto (Casall – F: M.R. Marzotto) mee op het podium na een chronotijd van 64.26 seconden.