Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/05/2018 21:52 - Jumping

CSI1* Valkenswaard: Surin blijft in vorm!

Onze landgenote Laetitia Surin heeft er een goede dag opzitten op de Tops International Arena in het Nederlandse Valkenswaard! Nadat ze zich vanmorgen al 2 keer in de prijzen wist te rijden in de rubriek voor de 5-jarige paarden trok ze die goede vorm vanmiddag gewoon door in de CSI1* rubrieken.

 

In de 1.35m Big Tour kon ze opnieuw rekenen op de 8-jarige Carlina des Vergers Z (Clapton VDL), waarmee ze gisteren op de openingsdag ook al 8ste was. Surin stopte in deze Tabel A rechtstreeks op tijd de klok op 70.96 seconden en stond zo net in de top 5. Na zijn 2de plaats van gisteren was er vandaag winst voor de Duitser Alexander Hufenstuhl. Die snelde met de 11-jarige Chacira (Chacco Blue) naar een finishtijd van 63.28 seconden en wist zo de concurrentie vlot achter zich te laten. De Noorse Kristine Seierstad, gisteren ook al goed voor een 4de plaats, kwam met de 8-jarige Fair Play (Gaillard de la Pomme) het dichtst in de buurt. Maar ook zij moest na een chronotijd van 66.15 seconden duidelijk het onderspit delven tegen de Duitser. Ook de Nederlander Marwin van den Nieuwenhuijzen bevond zich opnieuw in de hoogste regionen van het klassement. Hij klokte met de 8-jarige Fabulous (Harley VDL) af in 68.17 seconden en vervolledigde zo het podium. Tenslotte wist ook de Oostenrijkse Katharina Rhomberg het nog sneller te doen dan onze landgenoten. Hij kruiste met haar 8-jarige Careless (Careful 112) de meet in 68.46 seconden en nam zo de 4de plaats voor haar rekening.

 

Verder wist ook Kevin Gielen zich opnieuw te klasseren met de 10-jarige Umbrella Brimbelles (Kannan). Hij kwam aan de meet in 73.64 seconden en werd zo 9de.

 

1.25m Medium Tour

 

Ook in de afsluitende 1.25m Medium Tour waren onze landgenoten duidelijk aanwezig met onder meer opnieuw een 5de plaats voor Laetitia Surin, ditmaal met de 6-jarige Gigi des Vergers. Ze reed de dochter van Sherman Sitte door de eindmeet in 73.34 seconden en kon ze tevreden terugblikken op deze 2de dag.

 

Het was de jonge Harry Allen die de eindlaureaat werd in deze slotrubriek. Allen zette met de 8-jarige Fairytale (Verdi TN) een tijd van 66.24 seconden op het scorebord en wist zo de concurrentie te verschalken. De 2de plaats ging naar de Britse Caroline Breen. Die finishte met de 12-jarige Farina (Contact Me) in 67.53 seconden en wist zo nipt de Mexicaanse amazone Mariel Victoria Aguirre voor te blijven. Die zette met haar 14-jarige Uranie (Joyeux Ardent) een tijd neer van 67.57 seconden en verzekerde zich zo wel van een podiumplaats. De Australische Georgina Harvey, die gisteren de 1.20m rubriek won, nam vandaag de 4de plaats voor rekening. Zij klokte met de 12-jarige Bagheera Blue (Chacco Blue) af in 69.02 seconden.

Voor ons land wist ook Charline Hendrickx zich nog in de kijker te rijden. Zij werd 7de met de 11-jarige Halbert v/h Paardeveld (Sire Marjor de la Cour) en 11de met de 9-jarige Elselina (Carthino Z). Voor Melanie Gelin was er nog een 12de plaats met de 7-jarige Levato Cantalobos (Cicero Z Van Paemel).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions