Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/05/2018 09:09 - Algemeen

BRp-elitehengst: Brillant's Golden Boy

Brillant's Golden Boy  
Dressuursportpony
1998 | 1m47 
Brillant x Golden Dancer
Fokker: Helmut Wohlers (D)
Hengstenhouder/eigenaar: Sofie Boterman

 

Hengstenhouder en eigenaar Sofie Boterman aan het woord over hoe BRp-elitehengst Brillant’s Golden Boy bij haar terecht kwam. Sofie: ‘De familie Sevens zocht een dressuurpony voor de topsport en deed daarvoor beroep op Philippe Jorissen. Die vond Brillant’s Golden Boy in Duitsland en liet hem naar België op proef komen, dat was 15 jaar geleden. Hanne Sevens en de hengst timmerden aan hun internationale carrière, tot een ouderlijke echtscheiding daar abrupt een einde aan maakte. Eind 2017 werd Brillant door Hanne en haar vader samen te koop aangeboden. Mijn vader en Hannes vader kenden elkaar van de jacht en beiden wisten dat ik op zoek was naar een pony voor onze zoon Alexander. Na een proefperiode met ‘wat aan elkaar wennen’ hebben we hem gekocht. Vorig jaar wonnen die twee de Superfinale van de Youngster Cup op Flanders Horse Expo op niv 2 (VLP), een mooie afsluiter van 2017. In maart 2017 hebben we voor de fun deelgenomen aan de BRp-hengstenkeuring, zonder verwachtingen maar wel met resultaat. Sinds april 2018 start Alexander hem Nationaal. Doel is de deelname aan het Belgisch Kampioenschap 2018, maar we zien wel, want Brillant is ondertussen al 20 en Alexander blijft maar groeien.

 

Ik hoop dan ook dat Brillant mooie en kwalitatieve sportpony’s geeft, die multifunctioneel inzetbaar zijn in de sport, liefst op hoog niveau.

 

‘Mijn mama was Mia Allo, de ponymicrobe had ik dus al vóór mijn geboorte te pakken’

Zelf ben ik reeds de vierde generatie die met de paardenmicrobe geboren is. Mijn grootvader Willy Allo fokte al paarden, waaronder de BWP’er Jenna van ’t Peerdhof (Gibramino x Alcanar xx),het eventing paard van Karin Donckers.

 

Mijn mama Mia Allo was dan weer gekend met haar gouden palominopony vierspan, waarmee ze alle mogelijke titels ooit behaalde. Ze was zeer sterk in dressuur. Ze had het moeilijk om aan mij de leidsels over te geven. Ik heb wel LRV gereden, in alle disciplines en ik heb ook nationaal gemend. Maar vervolgens heb ik alles opzij gezet, tot onze kinderen er zelf rijp voor waren. Mama werd ziek en onze zoon Alexander en ik hebben toen, samen met enkele vrienden, geholpen om haar tien pony’s in het werk te houden. Hiervan heeft Alexander veel geleerd.

 

Terug naar Brillant en zijn plaats binnen het BRp-stamboek. Dat hij zich heeft bewezen als FEI-dressuurpony, wisten we al. Na wat opzoekwerk heb ik nakomelingen van hem teruggevonden die het vooral in de springsport hebben waargemaakt. Ik hoop dan ook dat Brillant mooie en kwalitatieve sportpony’s geeft, die multifunctioneel inzetbaar zijn in de sport, liefst op hoog niveau.’

 

Afsluiten doet Sofie met: ‘Dit weekend (nvdr: 15 april ll) is de papa van Hanne, Eric Sevens, in Zuid-Afrika door een jachtongeluk om het leven gekomen. Ik hoop dat ik Hanne en Eric gelukkig heb kunnen maken door deze hengst goed te verzorgen en terug in de sport te brengen.’

 

Commentaar jury: ‘De dressuurhengst Brillant’s Golden Boy, die in Duitsland ook verschillende springpony’s leverde, staat op zijn 20-jarige leeftijd nog mooi in conditie. Bij zijn dressuurvoorstelling toont hij oprichting en laat hij zich makkelijk rijden. De stap en draf zijn voldoende ruim. Hij galoppeert met goede balans. Bij het uitvoeren van de opgelegde oefeningen toont hij werklust. 

 

http://equitime.belgian-warmblood.com/nl_NL/7118/101390/fokkerij_-_brp_elitehengsten.html

http://equitime.belgian-warmblood.com/nl_NL/overview.html


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions