CSIYH1* Bonheiden: Vanderhasselt in top 5
Rob Tijskens
25/05/2018 17:32
1 min
paardenfotograaf.be

In het zonnige Bonheiden waren het ook vandaag de jonge paarden die deze voormiddag als eerste aan de start kwamen. In de proef voor de 6-jarige paarden was het Christophe Vanderhasselt die voor het beste Belgische resultaat wist te zorgen. Vanderhasselt, die gisteren ook al 7de was in de eerste rubriek, reed zijn Zangersheide-gefokte Angelika Hero Z (Aganix du Seigneur Z – F: Luc Henry) door de finish in 38.25 seconden en legde zo beslag op de 5de plaats.

De winst ging naar de Deen Robin Grauff-Jacobsen. Die zette met de Deense Warmbloed Egelund’s Miss Unique (Numero Uno) een tijd neer van 35.90 seconden en wist zo de concurrentie voor te blijven. De Brit Graham Babes moest na zijn overwinning van gisteren vandaag genoegen nemen met de 2de plaats. Hij klokte met zijn BWP-gefokte Ma Fleur JS (Emerald Van ’T Ruytershof – F: Johan Schutters) af in 36.46 seconden en kwam zo ruim een seconde tekort om Grauff-Jacobsen van de troon te stoten. Ook de Duitser Marco Litterscheidt reed zich opnieuw naar de top van het klassement. Hij kwam met de Brandenburger Catoo Bi Du (Helenenhof’s Catoo – F: Stefanie Otto) door de finish in 37.00 seconden en stond zo mee op het podium. De Britse Lauren Edwards tenslotte was goed voor de 4de plaats. Zij reed haar AES-gefokte Breit Star (Breitling LS – F: Andrew Doswell) naar een chronotijd van 37.28 seconden en strandde zo net naast het podium.

Naast Vanderhasselt was er nog een 7de plaats voor Pascale Haep met de SF-gefokte Chartraine Pre Noir (Kannan) en een 11de plaats voor Max Verheyen met de BWP-gefokte Moon Shine Vds (I’m Special de Muze – F: Ludo Van Dijk).