Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/04/2018 12:33 - Algemeen

Bolesworth Elite Auction komt eraan

Flanders Foal Auction maakt zich op voor Bolesworth Elite Auction.

 

Luk Van Puymbroeck windt er geen doekjes omheen. “Het is bijna onmogelijk om het resultaat van de Bolesworth Elite Auction 2017 te verbeteren." Toch houdt hij een slag om de arm voor de veiling in Engeland op het landgoed van de familie Barbour. “De veulens voor de veiling op donderdagavond 14 juni zijn uitzonderlijk goed gefokt.”

 

Flanders Foal Auction was vorig jaar voor het eerst betrokken bij Bolesworth Elite Auction, die nog nooit zo’n goed veilingjaar draaide. Er werden veulens verkocht voor 92.000 en 62.000 pond en het gemiddelde kwam uit op maar liefst 25.000 pond (28.500 euro).

 

“We moeten realistisch zijn. Het zal niet eenvoudig zijn om deze omzet opnieuw te halen, maar de lat ligt hoog. De veulens die we nu aanbieden zijn echt heel apart”, vertelt Van Puymbroeck die samen met zijn compagnon Gerald Lenaerts tien veulens van Belgische fokkers heeft geselecteerd. Verder komen er zes veulens naar de veiling die op Britse bodem zijn geboren en enkele interessant gefokte jaarlingen.

 

De pedigrees zijn met sport doordrenkt. Er zijn drie Cornet Obolensky-veulens in de collectie opgenomen: uit 1.60m GP merrie Caught in Action (v. Champion du Lys) van Helena Lundback, uit de halfzus van Gerco Schröders voormalige kampioenshengst Berlin en uit de moeder van de 1.60m GP hengst Casallo Z (v. Carthago)

 

Er is een Comme il Faut uit de rechtstreekse prestatiestam van 1.60m GP hengst Toulon en een I’m Special de Muze uit de familie van Quidam de Revel. Eveneens interessant zijn de For Pleasure x Baloubet du Rouet uit de halfzus van 1.60m paard Evli Nandele en de For Pleasure x Cassini I uit de 1.50m springmerrie Cover Queen.

 

Gefokt uit de rechtstreekse stam van Casall komt Malus LVP Z, die via zijn vader Malito de Reve (Cumano) een halfbroer is van de nummer 4 op de wereldranking Gancia de Muze. Zo heeft een veulen van Casall x Rash R een 1.50m springende moeder (Witch met Emily Ward) en 1.60m springende grootmoeder (T.Sellie met Joy Lammers).

 

Voor de Big Star uit de volle zus van het 1.50m springpaard Cassini Gold en halfzus van de 1.60m GP paarden Caretino de Joter en Cambito zal veel interesse zijn, net als de Untouchable uit de volle zus van Big Star. De Catoki x Darco uit de volle zus van 1.60m GP paard Udarco is eveneens een eyecatcher.

 

De volledige collectie is te vinden op de nieuwe website www.flandersfoalauction.be. Check de catalogus in PDF hier: www.bolesworthinternational.com/elite-auction

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions