Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/10/2018 18:25 - Jumping

Thibeau Spits wint de Grote Prijs van Lier!

Twee weken geleden in Bonheiden werd de jonge Thibeau Spits voor het eerst 2de in een internationale GP voor Seniors. Toen liet de 17-jarige junior nog in het midden of hij dit jaar al zijn eerste GP zou winnen, vanmiddag gaf hij zelf het antwoord door in het Azelhof in Lier de Grote Prijs Flandria Rent op zijn naam te schrijven!

 

11 van de 67 combinaties slaagden erin om het basisparcours van pistebouwer Eddy Geysemans tot een goed einde te brengen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin was het dus de jonge Thibeau Spits die aan het langste eind wist te trekken. Samen met de 9-jarige Bellissimo Z (Bamako de Muze) zette hij een finishtijd neer van 41.25 seconden en wist de concurrentie voor te blijven!

 

Net na Spits kwam de Braziliaan Pedro Junqueira Muylaert. Die reed zijn 11-jarige C’est Dorijke (Argentinus) naar een finishtijd van 41.88 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort om Spits van de troon te stoten. Op de 3de plaats kregen we de Duitser Frederick Troschke, die zich de afgelopen dagen ook al enkele keren in de kijker wist te rijden. Troschkre stopte met zijn 12-jarige Sam S (Stakkato Gold) de klok op 41.91 seconden en verzekerde zich zo van een podiumplaats. Net naast het podium strandde de in België wonende Brit Joe Clee. Die bleef met zijn 15-jarig Alzu Ohio (Optimum Van De Wellington) opnieuw foutloos  en kruiste de meet in 42.24 seconden. Voor Ashford Farm-ruiter Michael Hughes tenslotte was er een 5de plaats. Hij reed zijn 9-jarige Virtuose D’Eole (Panama Tame) door de eindmeet in 42.29 seconden en vervolledigde zo de top van het klassement.

 

Ook Gilles Detry met zijn 9-jarige Double 0 Seven PL (Ugano Sitte) en Marine Scauflaire met haar 11-jarige Zafrina VA (Quintero) behoorden tot de barragisten. Zij werden respectievelijk 9de en 10de. Verder was er nog een 12de plaats voor Ben Beevers met de 10-jarige Dante (Indoctro), een 13de plaats voor Dominique Hendrickx met de 8-jarige Kannabis Van De Bucxtale (Contact Van De Heffinck) en een 14de plaats voor Maxime Harmegnies met de 9-jarige Bandia (Clinsmann).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions