CSI4* Crans-Montana: Doem in de prijzen!
15/07/2018 12:11
19/03/2023 15:47

In het Zwitserse Crans-Montana staat de slotdag in het teken van het Grand Prix Longines die vanmiddag om 14.00u op het programma staat. Naast de Grand Prix stond er voor de ruiters en amazones van de CSI4* competitie vanmorgen echter ook nog een 1.40m rubriek met joker gepland en daarin was het Arnaud Doem die zich in de prijzen wist te rijden. Doem wist met de 8-jarige Edgard de Prefontaine (Contact Van De Heffinck) alle balken in de lepels te houden en strandde op de 7de plaats na een finishtijd van 57.48 seconden.

De winst bleef opnieuw in eigen land dankzij Alain Jufer en zijn 13-jarige Chellatus R (Chello I). Jufer stopte de klok in 51.18 seconden en was zo net iets sneller dan de Italiaan Frederico Ciriesi. Die reed zijn eveneens 13-jarige Colour of Fun (Clearway) door de finish in 51.75 seconden en legde zo beslag op de 2de plaats. De 3de plaats ging opnieuw naar Zwitserland met Frederique Fabre Delbos en de 11-jarige Triomphe Kervec (Kannan). Delbos klokte af in 54.10 seconden en vergezelde zo van Jufer en Ciriesi op het podium. De 4de plaats was voor de Braziliaan Joao Eduardo Ferreira. Die kruiste met de 8-jarige Lamina vh Gelutt Z (Lux Z) de meet in 54.20 seconden en was zo 52 honderdsten van een seconde sneller dan de Zwitserse amazone Barabara Schnieper. Die vervolledigde zo de top van het klassement met haar 10-jarige Dickens II (Carolus II).