Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/02/2018 07:58 - Jumping

CSIYH1* Beervelde: Denutte start met winst

Stoeterij D’Heyboght in het Oost-Vlaamse Beervelde is nog tot en met zondag het decor voor het Flanders Horse Event 2018! Zoals elk jaar heeft de organisatie er weer alles aan gedaan zodat zowel ruiter als toeschouwer kunnen genieten van dit unieke event!

 

Maar natuurlijk werd er gisteren ook al gesprongen en omstreeks de klok van 17.00u stond de openingsrubriek voor de 6-jarige paarden op het programma. Hierin was het onze landgenoot Hendrik Denutte die met de overwinning ging lopen. Samen met zijn Zangersheide-gefokte Nazaro Z (Numero Uno – F: De Boncher & Van Hove) stopte hij in de 2de fase de klop op 28.49 seconden en stond zo op kop van een volledig Belgisch podium.

 

Ook Virginie Thonon ging goed van start en nam de 2de plaats voor haar rekening. Thonon, die enkele weken geleden nog de CSI3* GP van Knokke Hippique wist te winnen, klokte af in 29.07 seconden en kon daarvoor rekenen op de eveneens Zangersheide-gefokte Corsica de Greenbay Z (Calido I – F: Stephane Chantot). Christophe De Brabander de 3de landgenoot die zich van een podiumplaats wist te verzekeren. Hij reed de BWP-gefokte Memphis de Muze (Elvis Ter Putte – F: Eric Polfliet) door de eindmeet in 30.88 seconden. De Ierse ruiter Roger Mccrea was de enige die de Belgische dominantie even kon doorprikken. Hij kruiste met de AES-gefokte Oakingham Titan (Diamant de Semilly – F: Oakingham Farm & Stud) de eindmeet in 31.97 seconden en strandde zo op de 4de plaats. De 5de plaats tenslotte werd ingepalmd door Christophe Vanderhasselt met de Zangersheide-gefokte Pikap de Muze Z (Ponsee V- F: Joris De Brabander). Hun finishtijd was 32.50 seconden.

 

Ook de rest van de top 10 bleef in eigen land met een 6de plaats voor Rachel Steffen met de Hannoveraans-gefokte Guelfo (Grey Top – F: Societa Agricola La Magnifica Snc), een 7de plaats voor Jorik Vervoort met de SBS-gefokte Goodwill V/D Coefering (Toulon – F: Freddy De Man), een 8ste plaats voor Jerry Van Damme met de Zangersheide-gefokte I’m Monte Carlo Z (I’m Special De Muze – F: V.D.B. Company), een 9de plaats voor Viktor Daem met de Zangersheide-gefokte Patron Z (Presley Boy – F: Db Mariel Aguirre) en een 10de plaats voor Ben Schuurmans met de BWP-gefokte Marcovit van de Bien (Darco – F: Martin Schuurmans).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions